Beerschot/Wilrijk heeft op een knappe en overtuigende wijze een makke thuisploeg VC Herentals van de mat geveegd. Bij de rust was het 0-2 maar na de pauze slikte het team van trainer Luc Beyens te gemakkelijk 5 goals.

VC Herentals hield in de eerste 20' de wedstrijd goed gesloten en de bezoekers kregen amper kansen. Bij een eerste tegenprik redde Niels Mariën nog maar hij moest gekwetst met een spierscheur het veld verlaten. Daarna ging alles snel. Beerschot/Wilrijk prikte tweemaal tegen en eerst Daal en daarna Wesley Snoeys konden vlot scoren: 0-2 bij de rust.

VC Herentals kon daar niets tegenover stellen en de bezoekende doelman Jef Snijders moest geen enkele bal pakken.

Doelpuntenkermis

Na de rust kreeg thuisaanvaller Jens Van Roosbroeck een unieke kans voor de 1-2 maar hij schoot de bal over het doel. In plaats van 1-2 werd het 0-3 na een misser van Jelle Van Doninck kon Daal de 0-3 maken. Doelman Doino loste nog een bal en Munoz moest de 0-4 maar intikken. Daal slalomde nog eens door de thuisverdediging en Ascencion maakte de 0-5. Kevin Baert tikte de 0-6 binnen en toen Doino nog een prima bal stopte maar lost was ook de 0-7 een feit. VC Herentals terug naar helemaal af.

Extra foto's klik hier.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

Hoe moeilijk de opdracht ook lijkt, voor een thuiswedstrijd tegen Beerschot/Wilrijk zal er geen enkele speler gemotiveerd moeten worden.   Duizenden toeschouwers rondom het veld, klinkende namen bij de tegenstander, je kan er als speler door groeien of je kan er net nerveuzer door worden.  Beide ploegen moesten enkele titularissen missen maar laat ons eerlijk zijn, de kern van de bezoekers is veel beter gestoffeerd om dit op te vangen.  Bij de thuisploeg lagen De Swert en Van Bouwel nog steeds in de lappenmand.  Van De Kerkhof was speelklaar maar werd nog gespaard.  Ook de nieuwe aanwinst Verberne was nog steeds niet speelgerechtigd.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam op naam van Dillen maar Snyders pareerde met de vuisten.  Onmiddellijk nadien een eerste kans voor de bezoekers via Schaessens maar zijn poging ging hoog over.  Een echt grote kans viel te noteren na een kwartier wanneer Daal een voorzet van Schaessens met hoofd kon toucheren maar het leder ging rakelings langs de verste paal buiten.   Niels Mariën viel bij deze fase met een spierscheur uit en zal minstens tot de winterstop buiten strijd zijn.

Nog meer pech overspoelde de thuisploeg want bij de volgende actie van de ratten scoorde Daal de openingstreffer.   Herentals had zelfs nog geen tijd om te herstellen van deze opdoffer of de tweede tweede treffer hing al tegen de touwen, Snoeys legde de bal al te gemakkelijk in het mandje.   Herentals was niet bij machte om iets tegen dit overwicht in te brengen en Beerschot duwde het gaspedaal niet verder in, enkel De Smedt waagde vanop afstand nog eens zijn kans.

De bezoekers begonnen ook verschroeiend aan de tweede helft, Schaessens kon alweer voorzetten, De Smedt werkt aan de tweede paal over doel.  Even later toch een mooie actie van Herentals waar Vlaeymans op de linkerflank twee verdedigers aan de praat kon houden en het overzicht behield om Van Roosbroeck te bedienen maar het schot van Jens ging over.

Aan de overzijde strafte Daal een verdedigende fout wel af waardoor de wedstrijd in een definitieve plooi viel , voor zover dat nog niet het geval was.   De pil werd met de minuut bitterder wanneer ook Doino een bal niet kan klemmen en Munoz er als de kippen bij is om de 0-4 te scoren.  Een kwartier voor affluiten stond de symbolische forfaitscore op het bord wanneer Munoz een voorzet van de ongrijpbare Daal moederziel alleen kon afwerken.  In de slotminuten werd Herentals helemaal belachelijk gemaakt met nog twee doelpunten van invaller Baert en Snoeys.

Beerschot Wilrijk wint dus met erg zware 0-7 cijfers van Herentals.  Een overwinning die absoluut niet te betwisten valt, onze tegenstander van vandaag speelde geen trapje maar enkele verdiepen hoger.  Toch is het opmerkelijk dat Beerschot in elke uitwedstrijd dit seizoen het erg moeilijk heeft om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, zelfs tegen de “mindere goden” in deze reeks.

Vandaag echter kreeg de ploeg van’t Kiel in alle opzichten een vrijgeleide naar een erg ruime overwinning.  Wil Herentals dit seizoen nog een rol van betekenis spelen zal het geweer dringend van schouder moeten veranderd worden.  Verliezen van Beerschot is geen schande, is zelfs doodnormaal, maar de manier waarop doet toch wenkbrauwen fronsen…

VCH speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle;  Van Roosbroeck Jens; Mariën Niels; Van Der Schraelen Thomas; Vlaeymans Sam; Dillen Robbe; Van Leerdam Ilja; Verdonck Simon en Van Den Vonder Thomas

Bank: Dams Pieter; Hoefnagels Niels; Verlinden Lode; Vervoort Joy.

Vervangingen:17e Hoefnagels Niels voor Mariën Niels;  85e  Vervoort Joy en Verlinden Lode voor Van Roosbroeck Jens en Dillen Robbe;   Gele kaarten:   Vlaeymans Sam (2e).

Doelpunten:  21e  Daal Dyron  0 – 1 ; 24e  Snoeys Wesley  0 – 2 ; 61e  Daal Dyron  0 – 3 ; 63e Munoz Herrera  0 – 4 ; 75e  Munoz Herrera  0 – 5 ; 84e Baert Kevin  0 – 6 ; 88e Snoeys Wesley 0 - 7.