Tris: "Het was me het weekendje wel in voetballand. Wa was me da. We onthouden in de eerste plaats dat onze Belgen het geweldig goed doen in Engeland. Ze mogen daar eigenlijk blij zijn da ze wa Rode Duivels op de kop konden tikken. In de wedstrijd West Bromwich Albion - Everton maakt Lukaku een loeier van een goal voor Everton tegen zijn oude club. En wat doet hij, brave jongen die hij is, hij verontschuldigt zich tegenover zijn oude fans. 't Is schoon maar ni helemaal gelijk het moet natuurlijk. Kevin Mirallas laat het echte ni aan zijn hart komen en zet de 0 - 2 cijfers op het scorebord. We stellen ons toch wel vragen bij het gedrag van de doelman van West Bromwich Albion  Het ziet ernaar uit alsof hij letterlijk zijne kop in het zand, of in dit geval de grasmat, wil steken. 't Zal van schaamte voor het verlies zijn zeker.
In de match Tottenham tegen Sunderland scoort Nacer Chadli in de rebound. Den bal komt voor zijn voeten en de Nacer trapt em erin. Zo moet het wel. En bij Manchester City verdedigt Kompany wel iets té hevig tegen Arsenal. Zelfs zijn ploegmaat James Milner wordt gewoon onderuit gelopen. Hij had maar ni in de weg moeten staan vindt Vincent.  Van Ritchie De Laet van Leicester City onthouden we vooral dat hij het naar eigen zeggen plezant vindt dat hij in de Premier League plat Antwaarps kan klappen tegen Lukaku. Tegen Hazard zegt hij ni zoveel omda zijn Frans ni zo goe is. Maar dit kan onzen Eden er ni van weerhouden om een geweldige wedstrijd voor Chelsea te spelen.
 
Over die wedstrijd van Chelsea tegen Swansea City gesproken. Er was er wel ene die het wa minder goe deed John Terry verrast Courtois in de 11de minuut met nen own goal. Ge kunt het den Thibaut  ni kwalijk nemen want wie gaat nu denken dat Terry den assist van Neil Taylor in zijn eigen doel gaat sjotten? Gelukkig hebben ze bij Chelsea Diego Costa nog, die, effekes geheel ter zijde, geen plat Antwaarps klapt. Maar doelpunten scoren kan hij gelijk de beste. Nog voor de rust tikt hij de gelijkmaker binnen na een hoekschop van Fabregas en 10 minuten na de rust levert dezelfde combinatie de 2 - 1 score op. Het lijkt er wel op dat den Diego gewoon voor de goal staat te wachten tot Cesc den bal in zijn voeten legt. Keeper Fabianski gaat er zowaar van op zijn knieën zitten. Een goei vijf minuten later zet Costa nog effekes een mislukt schot van Ramires recht, vlotjes 3 - 1 en invaller Loïc Remy vindt dattem ook eens iets moet doen voor zijne kost en knalt dan maar de 4 - 1 binnen. Uit eerlijke schaamte probeert Shelvey nog de eer te redden voor Swansea door er in extremis 4 - 2 van te maken. Niks gekort, Chelsea blijft leider in de Premier League.

Huilen met de pet op
 
Niks dan goe nieuws van over het kanaal, huilen met de pet op in de Belgische competitie. In de wedstrijd Lierse - Anderlecht speelt zich een waar drama af. 2 goals van Anderlecht worden volledig onterecht afgekeurd.  Vijf minuten in de wedstrijd wordt het doelpunt van Andy Najar afgevlagd voor buitenspel. Heeft er iemand van jullie buitenspel gezien? Wij in ieder geval ni. Het is een eerste helft om te janken, die alleen een beetje opgefleurd wordt door een knap doelpunt van Wanderson voor Lierse.
 
In de tweede helft trapt Acheampong binnen na een assist van Conté en het staat 1 - 1. De volgende goal van Acheampong wordt nog maar eens ten onrechte afgekeurd voor vermeend buitenspel. Ofwel hebben de arbiters hier nen bril nodig, ofwel zijn ze ni helemaal onpartijdig. Defour reageert echter door een mooie voorzet te geven aan Cyriac die er 1 - 2 van maakt. En dan net voor het affluiten, ruim in de blessuretijd kopt Ngawa nog de gelijkmaker binnen voor Lierse. Eindcijfers 2 - 2 en de Steven is kwaad. Hij laat dit dan ook duidelijk aan heel de wereld zien door stevig zijn kruis vast te pakken richting bank van de Pallieters. Het getuigt ni echt van klasse, want ofwel zegt zijn gebaar "kust mijn kloten", ofwel heeft hij geweldige last van schaamluizen en moet em krabben. In ieder geval, al de verontschuldigingen van Defour en zijnen uitleg dat de tegenstrevers ook lelijk deden tegen hem, kunnen niet voorkomen dat de politie van Lier proces verbaal opmaakt voor het schunnige gebaar. Eerlijk gezegd, zou ik die pv wel eens willen lezen om te weten hoe de arm der Wet deze obsceniteiten gaat verwoorden.
 
De voormalige club van Defour, Standard wordt dan nog eens in eigen huis vernederd door Oostende met 3 - 5 cijfers en Sclessin staat weer op zijne kop. De supporters van Standard fluiten dat het een lieve lust is en eisen luidkeels het ontslag van Luzon. Die mannen hebben zich al kwaad gemaakt dees seizoen seh. Hier gaan hartaanvallen en hogen bloeddruk van komen. En last but not least eindigt Genk - Club Brugge op 1 - 1 na een goal van Gedoz die meer dan een meter buiten spel staat. Er is duidelijk iets aan de hand met de scheidsrechters in ons Belgenlandje. Als er vandaag of morgen ene ne Maserati koopt, lag het ni aan hun ogen."

Tris