Het voorbije weekend werd in Portoroz (Slovenia) een manche georganiseerd van de CEV Continental Cup Beachvolleybal. Bedoeling hiervan is dat alle landen hun beste ploegen selecteren die dan onderling tornooien tegen elkaar spelen en waarvan uiteindelijk de beste ploegen overblijven om hun land te vertegenwoordigen op de Olympische spelen van 2016.
Kempenaars Bob Douwen en Robin Adriaensen werden samen met Dennis Deroey en Aljosja Urnaut geselecteerd om de Belgische driekleur te gaan verdedigen en ze deden dat uitstekend!
 
Zowel de Belgische mannen  als de vrouwen (Fien Callens/Maud Catry en Katrien Gielen/Marta Sobolska) moesten het opnemen tegen Schotland en thuisland Slovenia. Ze wonnen overtuigend en plaatsten zich voor de finale waarin ze het moesten opnemen tegen topfavoriet Noorwegen.
Dennis Deroey en Aljosja Urnaut speelden de pannen van het dak en wonnen de tiebreak! Bob Douwen en Robin Adriaensen konden stunten door ook hun wedstrijd te winnen maar de Noren waren iets te sterk en brachten de bordjes in evenwicht.
 
In de spannende en beslissende match namen Deroey en Urnaut de maat van hun Noorse tegenstanders en outsider België won geheel onverwacht maar terecht deze manche van de CEV Continental Cup.
Dit houdt in dat ze doorgaan naar de volgende ronde in 2015 om te strijden voor deelname aan de Olympische spelen.
 
Als trouwe supporter van het duo Douwen - Adriaensen maakte ik mee de verplaatsing naar Slovenië en het was de moeite waard!
 
Verslag: Annemie Daems, Mendo Booischot