Nadat de Belgische beachvolleballers op een haar na het ticket voor Rio misten door de finale van de CEV Continental Cup te verliezen tegen Oostenrijk wagen ze deze week opnieuw hun kans in Sotchi (Rusland).

Het voorbije weekend reisden de Belgische kampioenen Tom Van Walle en Dries Koekelkoren in het gezelschap van Aljosja Urnaut af naar Rusland af en werden daar in de loop van maandag vervoegd door Bob Douwen. Omdat de combinatie van werk studie en beacholleybal niet meer te combineren viel voor zijn vaste beachpartner Robin Adriaensen werd Aljosja Urnaut bereid gevonden om samen met Bob te strijden voor een ticket voor Rio.

Poules

In Sotchi vallen er nog twee tickets voor Rio te verdienen. De Belgen zijn ingedeeld in een poule van vijf met Mexico, Sierra Leone, Uruguay en China. In de poulefase speelt van woensdag tot en met vrijdag iedereen tegen elkaar. De winnaar plaatst zich voor de halve finales op zondag. De nummers twee en drie uit de poule spelen op zaterdag een kwartfinale om de andere halve finalist te bepalen.

In een tweede poule spelen Venezuela, Kazachstan, Rusland, Canada en Marokko. Twee duo’s uit elk land spelen één wedstrijd. Bij een gelijkspel, één duo wint en het andere verliest, wordt er een ‘golden set’ tot vijftien gespeeld. Voor die beslissende set mogen de landen kiezen welk duo aantreedt en er mag zelfs onderling gewisseld worden. Dankzij de tweede plaats in de finales van de Continental Cup in Stavanger (Noorwegen) mag België met negen andere landen vechten voor twee olympische tickets.

Dubbele winst

Donderdagmiddag namen Bob Douwen en Aljosa Urnaut, een sterke start. Zonder setverlies werden de Mexicanen Rubio en Gaxiola opzij gezet (21-17 en 21-12). Een klein uurtje later maakte Koekelkoren-van Walle korte metten met Revuelda-Galindo (21-13 en 21-9). Vanmiddag hebben de Belgische beachers een uitstekende start genomen in de World Continental Cup in Sotchi (Rusland). Zowel Koekelkoren-van Walle als Douwen-Urnaut waren te sterk voor Mexico. De Belgen moesten het opnemen tegen Sierra Leone maar ondertussen staat vast dat zij terug forfait hebben gegeven.

Op naar de volgende match : donderdag werd er gewonnen van China met 2-0 gewonnen tegen China. Douwen/Urnaut wonnen tegen Li/Li Shuoxin en Koekelkoren/Van Walle versloegen Ch.Chen/Bao J.