Op zondag 14 september vindt de 5e editie van de Clásica plaats op het dorpsplein in Noorderwijk. Samen sporten en spelen ten voordele van het goede doel. De Clásica steunt met de vijfde editie de 4 goede doelen die het de afgelopen vier jaar heeft gesteund:

- Kinderkankerfonds Kleine Prins: www.vzwkleineprins.be

- Villa Rozerood: www.villarozerood.be

- Cancerinpregnancy: www.cancerinpregnancy.org

- Olivia Hendrickx Research Fund: www.olivia.be

Programma

Samen fietsen:

Start om 14u stipt!

Net zoals vorig jaar wordt de deportivo-route gereden in groep aan een snelheid vanaf 25 km/h tot 28 km/h, met politiebegeleiding. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Samen lopen:

Start om 14u stipt!

De Corrida is een vrije jogging op een afgepijld parcours van 5km. Net als vorig jaar zal er zoveel mogelijk in groep worden gelopen, maar zonder een vaste snelheid op te leggen.

Samen fietsen en lopen in team:

Vertrek per bus om 11u stipt naar Scherpenheuvel.

De Peregrino is een vaste waarde geworden tijdens de Clásica. Één loper en één fietser schrijven zich in per team voor een afstand van 28km bike/run. De Peregrinos vertrekken in Scherpenheuvel en lopen/fietsen via een knooppuntenroute naar het gemeenteplein in Noorderwijk. Het team kan zelf invullen hoe het de tocht onderling indeelt: afwisselend lopen/fietsen of 1 loper en 1 begeleider per fiets. Elk team krijgt een “overlevingspakket” mee om de uitdaging tot een goed einde te brengen! De peregrinos (+ fietsen ) komen samen in Noorderwijk en worden met de autobus naar Scherpenheuvel vervoerd.

Vertrek in Scherpenheuvel om 12.30u stipt.

Samen wandelen:

Vrije start tussen 14.00u en 16.00u.

De afstand van deze wandelzoektocht bedraagt ongeveer 5km en de tocht loopt over rustige wegen (grotendeels verhard) in en rond Noorderwijk. Bij het vertrek krijg je een beschrijving van het te volgen circuit mee. Onderweg zal er hier en daar ook bewegwijzering aanwezig zijn. Tijdens de wandeling kan je op zoek gaan naar een 20-tal foto’s die je bij aankomst op je antwoordblad in de correcte volgorde dient te plaatsen.

 Samen spelen:

Ook dit jaar organiseren we een heus kinderdorp met springkasteel voor de kleinsten onder ons. Het enthousiaste kinderdorp –team zorgt voor animatie zodat de kinderen een leuke namiddag kunnen beleven. Het kinderdorp opent zijn deuren vanaf 15u tot 18u. (Opgelet, dit is geen kinderopvang !)