Het Sint-Jozefinstituut Geel herbergt al jaren de Bentley Usergroup Flanders. Deze vereniging, gericht op het uitwisselen van informatie en expertise van Bentley software voor constructies of technische omgevingen, werkt nauw samen met de leerlingen van het departement Hout-Bouw voor o.a. de opmaak van 3D-modellen en werktekeningen.

Dankzij deze samenwerking beseffen de leden van de vereniging, vooral bedrijven uit de regio, hoe belangrijk de opleiding en vorming van de jeugd is. En uit deze sympathie voor kwalitatief onderwijs wilde de Bentley Usergroup Flanders meer doen voor kansarme jongeren met weinig toegang tot onderwijs. Zo kwamen ze terecht bij een andere Geelse organisatie, Cunina, die zich specialiseert in het op schoolbanken zetten van kansarme kinderen in het Zuiden via persoonlijke peterschappen.

Een financiële inspanning van de leden van de vereniging bracht in totaal €2.400 op die Cunina nu zal investeren in het Muntuyedwa houtbewerkingsatelier in Zuid-Afrika.

Dit skill center leidt jaarlijks een dertigtal leerlingen op in de kunst van de houtbewerking, nog steeds een knelpuntberoep in de regio.

Het geld van de vereniging zal specifiek ingezet worden voor het onderhoud van het atelier en het materiaal, de aankoop van hout en het uitwerken van de leerplannen voor drie graden.

_______________________

Contact Cunina

Sophie Vangheel
Stichter-voorzitter en Algemeen directeur Cunina

sophie@cunina.org
014 58 01 01
0478 27 59 99