De kaarten in eerste provinciale zijn geschud. Ternesse was al enige tijd zeker van de titel. Naast VC Herentals gaan Lille, Lyra en Oppuurs in de eindrondebokaal. White Star, Verbr. Zwijndrecht en Brasschaat konden hun verblijf in eerste provinciale maar op één jaar houden.

FC De Kempen is de geslagen hond en degradeert alsnog.

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'Gezien de resultaten van de laatste weken kon de thuisploeg maar best niet verliezen om niet in degradatieproblemen te komen. Maar het waren de bezoekers die het sterkst begonnen.

Na enkele minuten reeds had Voorspoels zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. Zijn schot uit de draaiing ging net naast. Een paar minuten later deed Davy beter. Op hoekschop kopte hij krachtig binnen. 0 – 1.

VC leek op een makkelijke overwinning af te stevenen maar één ding was duidelijk: geen blessures halen met het oog op de eindronde. Het liet dan ook het initiatief aan Berg en Dal.

Rond het kwartier was er bij Herentals dom balverlies, Van Elven kreeg de bal toegespeeld en die liet Vervoort geen kans en alles was te herdoen. Beide ploegen bleven de bal gezapig rondspelen met af een toe een kansje. Rond het half uur was er weer een mistasten in de anders zo secure Herentals afweer. Weer Van Elven weg en 2-1.

Even later bereikte Van Elven El Idrissi maar die besloot hoog over. Aan de andere zijde mocht Bosmans alleen op doelman De Wilde afgaan, maar die redde de meubelen voor zijn ploeg. De laatste actie voor de pauze was nog voor de bezoekers : een kopbal van Voorspoels ging een metertje naast.

De tweede helft bracht minder spektakel. Herentals wou nog wel maar wou absoluut blessurevrij het veld verlaten. De thuisploeg vond het allemaal in orde zo. Alleen een vrijschop van Convalle, een metertje naast doel, was het laatste noemenswaardige feit in de tweede helft.

Trainer Cristiaensen wisselde dan nog 3 spelers in dezelfde fase, maar ook dat bracht geen zode meer aan de dijk. Beide ploegen hadden waarvoor ze gekomen waren.

Berg en Dal verloor niet. VC Herentals noteerde geen gekwetsten.

Door het verlies van zowel Rapid Leest als Lyra en het gelijkspel van Ternesse pakt VC Herentals ook nog de derde periode maar da's alleen maar voer voor de statistieken.