Geboortepremie in cadeaubons : vanaf 1 maartal de geboortepremie gegeven worden in de vorm van Nijlense cadeaubons en dit ter waarde van 30 euro per kind.

1 secretaris voor gemeente en OCMW

De gemeentesecretaris is voortaan ook secretaris van het OCMW-personeel. Dit werd zo beslist door de OCMW-raad en de gemeenteraad en het heeft te maken met de toekomstige integratie van de gemeentelijke administratie en het OCMW tot één organisatie.

Reglement voor sportwedstrijden op openbaar domein

De gemeenteraad keurt een reglement goed voor het organiseren van sportwedstrijden. Dit reglement biedt een duidelijke en eenvoudige leidraad voor sportverenigingen en andere organisatoren van sportwedstrijden. Het reglement kwam tot stand na overleg met de dienst mobiliteit en de politie en behandelt onder andere de wetgeving die gevolgd moet worden, procedures en timing, verplichtingen rond EHBO en verzekering, het aanvragen van de wedstrijden en het aanvragen van publiciteit.

Rooi- en onteigeningsplan fietspad Herenthoutsesteenweg

Er zal in de toekomst een tweezijdig vrijliggend fietspad aangelegd worden langs de Herenthoutsesteenweg en dit vanaf huisnummer 138 tot aan de grens met Herenthout. Dit fietspad zal door een baangracht van de rijweg gescheiden worden en om dit te realiseren, moet er grond aangekocht worden. De gemeenteraad keurt hiervoor het rooi- en onteigeningsplan goed.