Aanbrengen toplaag wegdek uitgesteld naar voorjaar 2016 : De werken aan de Bevrijdingsstraat en de Sint-Lenaartseweg (N131) tussen Sint-Lenaarts en Rijkevorsel naderen hun einde. Op 30 november plant AWV de weg open te stellen voor verkeer. De weg zal echter niet volledig afgewerkt zijn. O

mwille van onvoorziene problemen met de ondergrond willen AWV en de aannemer immers even wachten met het aanbrengen van de laatste laag asfalt (toplaag). Daarom wordt dit laatste werk uitgesteld naar het voorjaar van 2016.

Zwakke ondergrond

De zwakke ondergrond van de Bevrijdingsstraat/Sint-Lenaartseweg veroorzaakt moeilijkheden bij het aanleggen van de nieuwe N131. Het probleem is grotendeels opgelost in eerdere fasen van de heraanleg door het toepassen van specifieke technieken om de stabiliteit te verbeteren. Desondanks blijven echter enkele probleemzones bestaan.

In deze zones kunnen bij belasting door het verkeer scheuren en putten in het wegdek ontstaan. Door de aanleg van de toplaag uit te stellen, kunnen die laatste probleemzones aangepakt worden zonder het uiteindelijke wegdek te beschadigen. Aangezien asfalteringswerken niet mogelijk zijn tijdens de wintermaanden (december-januari-februari), wordt de laatste laag in het voorjaar van 2016 aangelegd.

AWV mikt hierbij op maart. Het aanbrengen van de toplaag zal vermoedelijk enkele dagen in beslag nemen. De duurtijd van de werken is afhankelijk van de eventuele herstellingen die uitgevoerd moeten worden

N131 terug open vanaf 30 november

In afwachting van de nieuwe toplaag wordt de N131 uiteraard opnieuw opengesteld voor het verkeer. Vanaf maandag 30 november gaat de rijweg terug open, maar aangezien er nog geen toplaag ligt en ook geen markeringen aangebracht zijn, geldt er tijdelijk een snelheidsbeperking van 50 km/u.