Verschillende buurtbewoners van het Marie Van Heterenplein in Herentals zijn bezorgd over de plannen om autoverkeer dat naar de Markgravenstraat rijdt, via hun straat te laten passeren.

Verschillende bewoners van het Marie Van Heterenplein maken zich ernstige zorgen over een vraag die gerezen is in verband met de werken in de Markgravenstraat. Sofie Smets: "Wij kregen via onze syndicus namelijk een brief met de vraag of we het zien zitten om de paaltjes open te zetten, zodat er een doorgang is naar de Bolwerkstraat. Deze vraag zou gesteld zijn naar aanleiding van een schrijven van de stad Herentals..."

Geen nieuwe aanvraag

"Nu weten wij dat er enkele bewoners zijn die al langer hebben geopperd om de paaltjes van het Marie Van Heterenplein open te krijgen voor verkeer. Wij vermoeden nu ook sterk dat diezelfde bewoners de werken in de Markgravenstraat en (vergeef mij de uitdrukking) hun politieke vrienden, misbruiken als middel om de paaltjes nu ook effectief open te krijgen.

Vooral tijdens de korte periode waarbij de ondergrondse garage van het plein niet meer bereikbaar zou zijn. Dit zou voor hen een eerste stap zijn om de paaltjes definitief open te krijgen, want dat is wat deze enkelingen uiteindelijk willen.

Uiteraard zijn verschillende bewoners het er hier absoluut niet mee eens. Wij waren zelfs verbaasd deze vraag überhaupt te krijgen! Dit zou een enorme onveiligheid en onrust met zich meebrengen, dingen die wij absoluut niet willen. Wij zijn tenslotte op het plein komen wonen net omdat het verkeersvrij en rustig is, temidden van het stadscentrum."

"Wij hebben dan ook met verschillende bewoners een brief opgesteld, die wordt overhandigd op het gemeenthuis, in de hoop deze aanvraag tot het openzetten van de paaltjes tegen te gaan. Via deze mail roep ik u op om dezelfde brief (zie bijlage) rustig door te nemen en onze standpunten te steunen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat veiligheid in Herentals primeert!" (pp)