Kom kennismaken met deze opvallende infrastructuurwerken. Ontdek hoe de grote rotondes aan beide kanten van de E313 stilaan vorm krijgen, hoe de indrukwekkende fly-over intussen uit de stellingen is en hoe de imposante nieuwe brug tot 55 meter hoog over het Albertkanaal torent. Te voet kan u een boeiend traject volgen dat u leidt langs de meest indrukwekkende constructies.

De route start ter hoogte van Grand Café Sfinx, waar een overzichtelijk plannetje en leuk gadget voor u klaarliggen. Onderweg krijgt u op diverse locaties meer uitleg over de projecten en toegepaste technieken en kan u enkele machtige werfmachines bewonderen. Voor een optimale beleving van de werf raden we iedereen dan ook aan om deze route zeker te volgen. U zal als één van de allereersten wandelen over een stukje van de nieuwe brug over het Albertkanaal, hét nieuwe landmark van de Kempen.

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer zal de nodige uitleg geven over het project. Op de stand krijgt u een boeiende film te zien over de evolutie van de Noord-Zuid Kempen. We focussen vooral op het andere deel van de Noord-Zuid Kempen, de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee. Want ook die weg speelt een cruciale rol om de mobiliteit in de regio vlotter en veiliger te laten verlopen. We leggen uit hoe ver we staan met de aanleg van de tunnel onder de Hoge Mouw en met alle bruggen en tunnels die we in de vorige editie van de Open Wervendag al toonden aan meer dan 5.000 werfbezoekers.

Praktische info

  • Bezoekers zijn welkom van 10u tot 17u op het werfterrein bij Geel-West. Ingang en start van de route: bij Grand Café Sfinx Oevel.
  • Er is een ruime parking voorzien ter hoogte van DAF Trucks, Van Doornelaan 1, 2260 Westerlo. Deze parking bevindt zich vlak langs de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Geel-West. Omdat dit complex nog in opbouw is, raden we aan om via afrit 22 Herentals-Oost te rijden vanuit Antwerpen. Verkeer dat komt vanuit Hasselt kan wel gewoon afrit 23 Geel-West nemen. Nadien volgt u de N19, over de E313: de Van Doornelaan ligt aan de rechterkant van de weg. Verkeer vanuit Westerlo volgt het best de N19 en slaat voor de E313 linksaf.