Sinds eind 2011 wordt dat helemaal heringericht in het kader van de Noord-Zuid Kempen. Het complex, net als de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee (de tweede werf van de Noord-Zuid Kempen), zullen zorgen voor veiliger en vlotter verkeer in de regio en moet klaar zijn in de zomer van 2014. Zondag aanstaande kan het grote publiek met eigen ogen vaststellen dat de werken goed opschieten … én voor het eerst de nieuwe tuibrug boven het Albertkanaal betreden.

De aannemers van de Noord-Zuid Kempen (Jan De Nul, Kumpen en Aswebo) en de bouwheer, het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid, bieden zondag aan alle geïnteresseerden de kans om de werken voor de herinrichting van het op- en afrittencomplex Geel-West van dichtbij te komen ontdekken: de grote rotondes in aanleg aan beide kanten van de E313, de brug die volop over de snelweg wordt gebouwd en de indrukwekkende fly-over die onlangs uit de stellingen is gehaald. Dé attractie wordt zonder twijfel de nieuwe tuibrug waarvan de pylonen zo’n 70 meter hoog boven het Albertkanaal uitsteken. De brug gaat pas in oktober open voor het verkeer, maar zondag zullen de bezoekers er al een eindje op kunnen wandelen.

De werfwandeling start bij het onthaal aan Grand Café Sfinx, waar alle bezoekers een plannetje en een leuk gadget krijgen. Op verscheidene plaatsen op de werf geven de aannemers uitleg, worden filmopnamen getoond en staan er werfmachines. Op de stand van het Agentschap Wegen en Verkeer krijgen de bezoekers uitleg over het andere deelproject van de Noord-Zuid Kempen: de nieuwe verbindingsweg in aanleg tussen Geel en Kasterlee (N19g). Ze vernemen er hoe het intussen gesteld is met de bouw van de tunnel onder natuurgebied de Hoge Mouw. Die tunnel was vorig jaar het decor van de Open Wervendag en trok toen ruim 5 000 bezoekers.

Praktische informatie voor de bezoekers

ONTHAAL:

De bezoekers zijn welkom van 10u tot 17u op het werfterrein bij Geel-West. Ingang en start van de werfwandeling: bij Grand Café Sfinx.

PARKING:

Er is een ruime parking voorzien ter hoogte van DAF Trucks, Van Doornelaan 1, 2260 Westerlo. Deze parking bevindt zich vlak langs de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Geel-West.

BEREIKBAARHEID:

Aangezien dit op- en afrittencomplex nog in opbouw is, wordt het verkeer op de E313 vanuit Antwerpen aangeraden om via afrit 22 Herentals-Oost te rijden. Verkeer dat komt vanuit Hasselt kan wel gewoon afrit 23 Geel-West nemen en de N19 volgen over de E313: de Van Doornelaan ligt aan de rechterkant van de weg. Verkeer vanuit Westerlo volgt het best de N19 en slaat voor de E313 linksaf.