Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 maart gaan de deuren van de bib weer wagenwijd open tijdens de jeugdboekenweek. Het thema dit jaar is 'humor'. De kleuters van de Olense scholen komen dan op klasbezoek naar de bib.

Schepen van bibliotheek Riet Smits: "Onze medewerkers Grappige Guido en Haha Hilde nemen de kleuters mee op een tocht vol humor door de bib. Samen lachen ze om zotte, vreemde en rare woorden en personages met een hoekje af of met een dwaze mop en te gekke tekeningen."

Dit bezoekje aan de bib is dus allesbehalve saai. Schepen Riet Smits: "We bieden elk jaar een aantal manieren van voorlezen, verschillende manieren om een verhaal te brengen: verteltheater, als een toneeltje, met fundels, levende prentenboeken of gewoon zittend met het boek en de kinderen er om heen. Zo maken ze kennis met de omgeving van een bibliotheek.

Opvallende decorstukken maken ook dat veel kinderen de bib achteraf nog eens bezoeken met ouders of grootouders. Zowel de kleuters als de leerkrachten doen inspiratie op door de nieuwste prentenboeken en verteltechnieken."