Met plezier naar de klas! Nieuw.  Bij de start van het nieuwe schooljaar helpt de kindercoach je met aanpassingsproblemen. Binnenkort worden er weer hoge eisen gesteld aan je kinderen. Kindercoaching is nieuw in de sector en  trendy.

NNieuws sprak met kindercoach Gitte Vervloet uit Bevel : 'Hun aandacht, grenzen, sociaal contact, gezondheid en welzijn komen dan vaak in het gedrang. Kinderen laten in elke situatie het best mogelijke gedrag zien. Voor een kind is dat logisch, voor een ouder lastig.'

Kindercoaching : nieuw in de sector, maar belangrijk

'Coaching ontstond 15 jaar geleden in het bedrijfsleven en werkt vanuit het hier en nu naar de toekomst. Kindercoaching is een jong beroep en passend in deze tijd. Het krijgt een steeds stevigere plek binnen onze samenleving.

Vertrekkende vanuit de positieve psychologie mag je een kortdurende oplossingsgerichte aanpak verwachten die kinderen en ouders leert om hun eigen problemen op te lossen.

Het lichaam, de creativiteit en de kwaliteiten van het kind worden aangesproken. In de kindertijd wordt het fundament gelegd voor het latere leven. Het vraagt van ouders veel inzicht en zorgvuldigheid.

De kindercoach is hier van enorme betekenis door het bieden van gepaste educatie. Ik bedien de Kempen regio Lier-Nijlen en Neteland Herentals, Geel, Westerlo.

Op 5 november is het open dag bij Toys waar iedereen kan kennismaken met het vak. De workshops, trainingen en individuele trajecten worden voorgesteld,'  besluit dynamische kindercoach Gitte Vervloet.

Bij het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is een 'coach' een niet erkende titel.

Foto : Gitte Vervloet / NNieuws.