Om de veiligheid op en rond Sunparks Kempense Meren tijdens de nacht te verhogen, plaatst het vakantiepark bijkomende hekken en poorten. Het extra hekwerk sluit het park aan beide zijdes af ter hoogte van de Put van Rauw.

Het gemeentebestuur en het vakantiepark sloten een akkoord over de uurregeling van de poorten. De fiets- en wandelpoortjes in het hekwerk gaan alleen 's nachts op slot. Overdag blijven buurtbewoners en andere zachte recreanten meer dan welkom om via het vakantiepark op de oevers van de Put van Rauw te wandelen of te fietsen. Begin mei starten de werken.

Alle vakantieparken van Sunparks en Center Parcs in binnen- en buitenland zijn volledig omsloten door hekwerk. Deze afsluitingen houden ongenode gasten buiten en garanderen een veiligheidsgevoel voor de gasten. Dankzij deze afsluiting en de toegangen met automatische slagbomen behoudt elk park ook 's nachts een volledig zicht op wie het domein betreedt.

Uitzondering in Rauw

Sunparks Kempense Meren vormde tot op vandaag een uitzondering. Voor 90% beschikt dit domein al over een afsluiting. Ook de toegangen voor auto's zijn uitgerust met automatische slagbomen. Ter hoogte van de oever van de Put van Rauw stond er evenwel geen afsluiting, juist met de bedoeling om een maximale openheid voor buurtbewoners en andere recreanten te garanderen.

Het vakantiepark werkte een voorstel uit waarbij de toegankelijkheid van de oevers behouden blijft, maar waarbij er 's nachts wel een volledig afgesloten park is. De veiligheid op en rond het park - inclusief de oevers van de Put van Rauw - is ook in het belang van de buurtbewoners en de lokale gemeenschap.

Poorten voor fietsers en voetgangers

Begin mei starten er werkzaamheden om de bestaande afsluitingen over het strand door te trekken tot enkele meters in de Put van Rauw. Aan elke zijde van het domein komt er een brandpoort van 4 meter – om snel toegang te verlenen aan de brandweer bij incidenten – én een poortje van 1,5 meter voor fietsers en wandelaars.

Poorten maximaal open

Deze twee poorten voor fietsers en wandelaars staan overdag steeds open. 's Nachts zijn ze gesloten en op slot. Hiervoor werd tussen het gemeentebestuur en het vakantiepark volgende uurregeling afgesproken:

Tijdens de lente- en zomermaanden (vanaf 1 april tot en met 30 september) zijn de fietspoorten open vanaf 6 uur 's ochtends tot 23 uur 's avonds.

Tijdens de herfst- en wintermaanden zijn de poorten open van 7 tot 22 uur.

De guestservice van het park opent en sluit de poorten dagelijks volgens de afgesproken uurregeling. Het gemeentebestuur ziet er nauwgezet op toe dat deze afspraken stipt worden nageleefd. Naast de afsluiting en de poorten investeert het vakantiepark in bijkomende bewakingscamera's.

Afwijkingen

Bij evenementen zoals de wandeling van KWB of de Putjogging van het lokale feestcomité is het mogelijk om, na de nodige afspraken, ook de bredere brandpoorten te gebruiken. Eventuele aanpassingen aan de uurregeling – bijvoorbeeld voor een nachtdropping - zijn na overleg met Sunparks altijd mogelijk.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 60, communicatie@gemeentemol.be