Wafelproducent Biscuiterie Thijs NV aan de Atealaan Herentals roept een reeks producten terug wegens de mogelijke aanwezigheid van oplosmiddelen in wafels. Dat meldt het bedrijf dinsdagavond in een persbericht. Direct gevaar voor de gezondheid is er niet.

Na een ‘onbewuste contaminatie door blootstelling aan verfdampen’ werden verhoogde concentraties van oplosmiddelen vastgesteld, zegt Biscuiterie Thijs, dat in samenspraak met het Federaal Agenstchap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist heeft de producten uit de handel te halen.

Het product vertoont een afwijkende geur en smaak. Er is geen direct gevaar voor de gezondheid. Enkel na herhaaldelijke en voortdurende consumpte hebben de vastgestelde concentraties een effect op de gezondheid.

De verschillende wafels, vanillewafels, Luikse wafels en boterwafels zijn verkocht in een groot aantal winkels, waaronder warenhuisketens Aldi, Colruyt, Carrefour, Delhaize en Lidl.

Biscuiterie Thijs vraagt ze niet meer op te eten, maar ze terug te bezorgen aan de winkel. Daar zal de klant terugbetaald worden. (Biscuiterie Thijs)