Blue-bike in Heist-op-den-Berg: fietsen van en naar het station voor 1 euro

Wat is een Blue-bike?

Sinds 1 mei 2016 kan je ook aan het station van Heist-op-den-Berg een blauwe fiets, de zogenaamde Blue-bike, huren. Met een Blue-bike verplaats je je op een eenvoudige manier binnen de gemeente, met als start- en eindpunt het station. Je fietst vlot naar je bestemming en je hebt geen last van files en parkeerproblemen. Bovendien heeft deze trendy Oxford-fiets zeven versnellingen, stevige banden met anti-leklaag, twee degelijke fietssloten, en een mandje achteraan om spullen op te bergen. Het is een uniseksmodel met verstelbaar zadel zodat de fiets door iedere volwassene gebruikt kan worden. Dankzij de opvallende blauwe kleur is de kans op diefstal ook verwaarloosbaar. De Blue-bike is steeds vertrekkensklaar door de goede zorgen van de fietspuntmedewerkers die de fietsen controleren. Mocht je onderweg toch een probleem ondervinden (bv. lekke band, kapot fietslicht, …), dan kan je gratis bijstand van Ethias krijgen.

Waarom Blue-bike?

Blue–bike kadert in een globale mobiliteitsaanpak van het gemeentebestuur en biedt een gemakkelijk en flexibel transportalternatief voor de vele pendelaars en andere bezoekers van onze gemeente. Je kan de fiets om diverse redenen ontlenen: om Heist te verkennen, om familie of vrienden te bezoeken, om naar een opleiding of vergadering te gaan, om een evenement of voorstelling bij te wonen, om naar je werk te gaan (woon-werkverkeer), om te solliciteren, enz. Blue-bike is een initiatief van Blue-mobility dat het deelfietssysteem al sinds 2011 in tal van treinstations succesvol lanceerde. We hopen dat de blauwe fiets ook in Heist-op-den-Berg aanslaat! Om te beginnen, staan er acht fietsen ter beschikking aan het station. Mocht blijken dat Blue-bike een succesverhaal wordt, dan kan deze fietspool nog uitgebreid worden.

Lidkaart

Je hebt een lidkaart nodig Je schrijft je in op www.blue-bike.be om een lidkaart te bekomen. Deze kost 10 euro per jaar. Binnen enkele dagen ontvang je je Blue-bike lidkaart in de bus. Met deze lidkaart kan je aan het Blue-bike-uitleenpunt aan het station in Heist-op-den-Berg een fiets huren. Je houdt je Blue-bikekaart eenvoudigweg voor de sleutelautomaat (scannen) en je krijgt meteen een fiets ter beschikking. Per kaart kan je maximaal twee fietsen ontlenen. Uitlenen kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Op dezelfde dag en met dezelfde lidkaart kan je in verschillende steden en gemeenten een Blue-bike huren. Er zijn op dit moment al 44 Blue-bikelocaties in België (zie www.blue-bike.be). In 2015 werden maar liefst 140.000 ritten met de Blue-bike geteld. Wat is de kostprijs van een rit? Naast je jaarlijkse lidkaart betaal je een prijs per rit. Een Blue-bike huren voor 1 dag kost slechts 1 euro. Dit is dankzij het derdebetalerssyteem van Blue-mobility, waarbij de Vlaamse Overheid en de gemeente Heist-op-den-Berg elk 1 euro bijdragen per rit (voor de eerste 24 uur). De tweede en derde dag kost het je 3 euro per dag, vanaf de vierde dag betaal je 8 euro per dag. De betaling van je ritten gebeurt maandelijks, na ontvangst van je rittenverbruik per mail.