De 29e editie van het muziekfestival Blues Peer heeft  afgelopen weekend onder een tropische zon meer dan 20.000 muziekliefhebbers gelokt.   De fans zochten massaal beschutting onder de vele tenten die de organisatie had neergeplant tegen de brandende zon.  De blueslovers kregen vrijdag en zaterdag al geslaagde optredens van onder meer The Robert Cray Band en Hugh Lauri.   Zondag schitterden o.a. Eric Bibb, Gov't Mule en de Britse rockers Status Quo.

Het tropisch weer vormde geen struikelblok voor de iets oudere festivalgangers. "We hebben zelf voor verstuivers gezorgd aan de ingang van het festivalterrein, de toiletzone en de kids corner", aldus festivalorganisator Jan Meurs.  "Alles verliep prima. Er zijn volgens de hulpdiensten geen zware incidenten gebeurd. Het bluespubliek is niet veeleisend. Van de festivalgangers krijgen we zeer positieve reacties op de nieuwe locatie aan de Deusterstraat, waar sinds dit jaar het festival plaatsvindt. We zien alleen maar tevreden gezichten op het festivalterrein". Verfrissend detail : de Cristal Alken was op perfecte temperatuur voor de duizenden dorstigen.

Zaterdag was Hugh Laurie een van de hoogtepunten, net als de Heritage Blues Orchestra, die een mooie set speelde. The Robert Cray Band is uiteraard kwaliteit. Zondagavond stond Eric Bibb, Gov't Mule en  Status Quo op het programma, waarvoor zeker de meeste fans kwamen (foto's en HD vid). Je zag trouwens een heel pak SQ-T-shirts rondlopen op de wei...

Een enthousiaste Jan Meurs : 'Volgend jaar gaan we er een topeditie van maken, want dan bestaan we 30 jaar'.    Dat komt in orde, zeker weten.  Beelden Niels en Guy Verellen / Nnieuws.