Binnenkort start het pretpark Bobbejaanland met de bouw van een gloednieuwe attractie, die volgend voorjaar klaar zal zijn. Roland Kleve (foto), directeur van het Plezantste Land, licht alvast een tipje van de sluier:  “We hebben lang nagedacht over welke ride we zouden bouwen. Uit onderzoek bleek dat onze bezoekers niet echt zitten te wachten op een nieuwe coaster, integendeel.

Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland. Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt.

We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt. Op een oppervlakte van 1.500 m² creëren we een compleet nieuwe wereld, waar we onze bezoekers mee naartoe nemen.”

De eigenlijke bouw start binnenkort, maar in de kantoren wordt sinds geruime tijd naarstig gewerkt aan het verhaal, de uitwerking van de beleving, de teksten en omkadering van de attractie, die als werktitel Mystery mines / Forbidden caves meekreeg.

Tijdens een jeepsafari door de jungle belanden bezoekers plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters. Dankzij moderne film- en animatietechnieken is de bezoeker niet alleen toeschouwer, maar wordt hij zelf letterlijk deel van het verhaal. In een immersive tunnel is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun, waardoor bezoekers de attractie beleven met al hun zintuigen."  Eddy L./Nnieuws.be/ foto's Johan Temmerman.