Vrijdagavond zetten de acteurs van het Het Vierde Oor Gerda Reijmaekers en Alex Martens een prachtprestatie neer  met hun “Achter  De Wolken”.  Het puike regiewerk deed Joris Stesses.

Voor volgende speeldata zijn er nog kaarten te verkrijgen: 20 en 27- september om 20.00 uur -- 28  september om 15uur;  1-3-4 oktober om 20 uur : Domein Teunenberg, Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e,  Olen.  Tickets hier.

Korte inhoud 

Centraal in “Achter  De Wolken” staan twee ex-geliefden  die elkaar na meer dan veertig jaar opnieuw ontmoeten.  De passie flakkert weer op en dat brengt vragen mee: hebben ze toentertijd de juiste beslissing genomen en wat heeft het leven nu nog voor hen in petto.  Zou dit een tweede kans zijn tot een definitief samen zijn? Of, om het met de woorden van de auteur te zeggen, 

De liefde komt maar één keer  langs,  al de rest zijn afkooksels

Auteur Michael De Cock  heeft  met  ‘Achter De Wolken’  een boeiende tekst geschreven over verloren liefdes en oud worden in een heel hedendaags kleedje.  De twee acteurs  spelen een stel oude geliefden die na de dood van hun beider partners terug toenadering zoeken uit gemis, uit verlangen en uit eenzaamheid.  Een verhaal dat pleit voor de duurzaamheid van het verlangen.

‘Achter De Wolken’ is eenvoudig, innemend theater over de vuurrode, passionele ondertoon  in zilvergrijze verlangens. Voor meer informatie en reserveringen kun je terecht op www.hetvierdeoor.be

Verfilming

In het voorjaar van 2015 vindt de verfilming van dit theaterstuk plaats met in de hoofdrollen  Chris Lomme en Jo De Meyere.   De verfilming  wordt een vervolg op het huidige stuk waarmee het theatergezelschap ‘Het Vierde Oor’ op 12 september in première ging.

Michael De Cock schrijft het scenario en C. Verheyden gekend van “Vermist” en de nieuwe Eén-serie “Vriendinnen” neemt de film voor haar rekening.   Johan Temmerman / Nnieuws.