Het feestcomité van Oevel, dat o.a. de jaarlijkse 48-uren van Oevel organiseert, geeft een boek uit. Dat kreeg de titel 'Oevel in hart en nieren' mee.

Het boek is het werk van auteur Jef Verrezen, voormalig schooldirecteur van de basisschool van Oevel en initiatiefnemer van diverse activiteiten en verenigingen.

Het boek beschrijft de ontstaansgeschiedenis van Oevel, het onderwijs, de kloosterzusters, de burgemeesters, de gehuchten,…   Maar anderzijds gaat het boek ook vooral over het Oevel van nu, alle verenigingen, bekende Oevelaars ver buiten Oevel, maar ook bekende Oevelaars in eigen dorp.   De grootste sporters, de muzikanten,….  

Alles van het dorp Oevel komt aan bod in het boek dat meer dan 330 pagina’s telt en in mooie kleurendruk wordt uitgegeven door het feestcomité.   -Vorige zondag werd in de Oevelse brievenbussen een folder gedropt.

Er zijn geen commerciële doeleinden, zowel de auteur als het feestcomité doen dit belangeloos maar willen graag gebundelde info bezorgen aan de Oevelse bevolking en de mensen van de wijk Trienenkant.