Marc Wilmots blijft vier jaar langer bondscoach van de Rode Duivels. Wilmots blijft dus aan het roer van de Rode Duivels tot het WK 2018 in Rusland. "Ik kijk ernaar uit om voort te werken aan dit mooie verhaal", zegt Wilmots.

"Het doet ons groot plezier te kunnen melden dat Marc Wilmots zijn contract als bondscoach verlengd heeft voor vier jaar", laat de voetbalbond weten.

"De Rode Duivels blijven dus ook na het WK in Brazilië onder leiding van Wilmots en zijn technische staf, eerst voor de campagne EK 2016 in Frankrijk en daarna ook het WK 2018 in Rusland."

Wilmots zelf is ook opgezet met zijn nieuwe contract. "Wij hebben de laatste twee jaar zowel op als naast het terrein een heel mooie weg afgelegd. Samen met mijn technische straf kijk ik ernaar uit om de volgende vier jaar het maximum uit onze groep te halen. Ik ben heel trots dat ik langer kan blijven", zegt Wilmots.

CEO Steven Martens is vooral blij met de garantie op continuïteit. "Marc kreeg de afgelopen maanden ongetwijfeld andere opportuniteiten maar hij gaf al snel aan dat de nationale ploeg zijn eerste keuze was. Ik ben dan ook heel blij met deze garantie op continuïteit, kwaliteit, passie en leiderschap", aldus Martens. KBVB