Vanavond rond 19.30 is tijdens een korte maar hevige regenstorm een boom op een woning gevallen in de Kapittelbossen. Brandweer Herentals kwam ter plaatse om de boom verder te vellen.  De schade aan het huis bleef beperkt tot enkele gebroken dakpannen en een gedeukte dakgoot.

Er vielen geen gewonden.

Stormschade overal beperkt

De schade van de storm met rukwinden tot 90 km/u blijft voorlopig en gelukkig maar beperkt. Maandagavond en -nacht wordt voor het Neteland nog onweer verwacht. Het blijft oppassen. Pas na middernacht wordt het kalmer buiten.

Boom op treinspoor Watervoort/Heerle aan Sus Pad

Zondagavond moest de brandweer van Herentals ook uitrukken naar de Watervoort/Heerle in Herentals. Daar was een boom op de treinsporen terecht gekomen. Dat gebeurde in de buurt van de ex-taverne van Sus Pad. De boom viel rond 20.30u op de sporen van de spoorlijn Herentals-Tielen. De trein reed tegen de boom en moest hersteld worden.

De brandweer van Herentals kwam de boom in stukken zagen. In de trein zaten 50 reizigers. Die liepen een vertraging op van een uur. De treinreizigers werden opgevangen door Infrabel en de NMBS. Rond 21.30u was de hinder achter de rug.