VC Herentals heeft nu ook op Branddonk z'n ambities kleur gegeven.  Davy Voorspoels zorgde in de 35' met een magisch kapballetje voor de 3 punten (0-1).

Dirk Dierckx commercieel manager : 'Rood-wit heeft op Branddonk vooral veel kansen laten liggen, zeker 10.  Voorspoels blijft een goudhaantje'.

Al in de eerste helft had VC het meeste balbezit en Voorspoels kreeg twee kansen maar de thuisdoelman kon telkens nog redden. Kort voor de rust was het dan toch raak toen Voorspoels een voorzet van Convalle in twee tijden voorbije doelman Veraghtert in doel kon werken.

Net na de rust kreeg Pauwels bij de thuisploeg een grote mogelijkheid. Hij slalomde voorbij de bezoekende verdedigers. Doelman Vervoort van VC Herentals kon redden.

Vervoort werd nog de held van de match toen hij diep in de 2e helft een open kans van Voets redde.

VC Herentals is opnieuw leider.

VC-pr Jan Deckers : 'Na de uitschuiver tegen GR Katelijne trok VC Herentals richting Retie om het steeds moeilijke Branddonk in de ogen te kijken. Roodwit won met het kleinste verschil en neemt de leidersplaats terug over.

Anders dan andere verplaatsingen heeft een uitwedstrijd naar Branddonk altijd een bijkomende dimensie : geen studieronde en vanaf minuut 1 er vol tegenaan.

VC duwde er vorig jaar 7 binnen aan de Groenedijk, maar daar zou de groenzwarte formatie, met heel wat lengte in de ploeg, dit jaar wel een stokje voor steken. In de beginfase moest Biernaux al onmiddellijk vervangen worden door Haneveer. Even later kon Voorspoels met het hoofd terugleggen maar niemand was gevolgd.

Aan de overzijde kon een schot van Mols doelman Vervoort niet verontrusten. Het openeningskwart was voor de bezoekers. Van de aanvallen ging ook veel meer dreiging uit. Gaandeweg knokte Branddonk zich in de wedstrijd. Maar eerst was er nog een mogelijkheid voor Bosmans, Kim keilde de bal op de parking.

Rond het halfuur ontsnapte Pauwels (ex VC): zijn lob ging naast. Aan de overzijde legde Voorspoels nog eens met het hoofd terug maar Bosmans deed zijn kunststukje van daarnet nog eens over.

Met de rust in zicht bereikte een verre voorzet de alleenstaande Voets, maar die liet het openingsdoelpunt liggen. Aan de overzijde was het wel raak: Voorspoels werd in de voet aangespeeld. Davy kapte zich vrij, een eerste poging kon Veraghtert nog verijdelen maar tegen de rebound van Davy had hij geen verhaal 0-1.

VC wou meer. Verdonck, zowaar, werd in de 16 nog net afgeblokt en net voor rust kreeg Voorspoels nog een mogelijkheid maar zijn schot was niet gekadreerd.

Na de pauze wou de thuisploeg zo snel mogelijk de gelijkmaker aantekenen. Een schot van Hannes ging net naast en 10 minuten later vond Pauwels een gaatje in de secure VC-verdediging maar hij geraakte niet voorbij een uitstekende Vervoort. Even voorbij het uur trapte Krajisnic een voorzet, die werd even aangeraakt en kaprioleerde zo bijna in doel.

Even later werd de partij zo'n 10 minuten stilgelegd wegens een blessure van één van de lijnrechters. Het inspireerde de acteurs blijkbaar want de wedstrijd ontplofte. Slag op keer was er nu gevaar te noteren. De thuisploeg wou nog nadrukkelijker de gelijkmaker, de bezoekers zochten hun heil in de counter.

Een doelpunt kon nu aan beide kanten vallen. Academisch voetbal was er niet meer bij, spanning des te meer. De middenvelders, aan beide zijden, zaten op hun tandvlees. Er was immers enorm veel energie verbruikt. Telkens moesten ze weer aan de slag om, voor de thuisploeg alsnog een puntje uit de brand te slepen, voor de bezoekers om de score te verdubbelen en al voor het eindsignaal zekerheid te hebben over winst. Maar hoe beide teams ook probeerden aan de stand veranderde niets meer.

Door het gelijkspel van Schriek tegen Lyra, neemt VC de leidersplaats terug over. Volgende zondag staat er bijgevolg thuis tegen Schriek een onvervalste topper op het programma met twee ploegen die daar na 6 wedstrijden toch wel niet verwacht werden.

Zondag om 12u is het ook business-diner, inschrijven bij Dirk Dierckx commercieel@vcherentals.be