VC Herentals heeft de thriller op Branddonk met overtuigende cijfers gewonnen, 1-3. De 1e helft was vrij rommelig met een paar kansen voor Branddonk, maar Birger De Swert (37’) opende de score, 0-1.

In de tweede helft neemt rood-wit de match helemaal in handen. Bruynseels (62’) verdubbelt de cijfers, 0-2.

Branddonk scoort (75’) na een nochtans duidelijke duwfout op Steven Olieslagers,  die geel krijgt voor protest, 1-2.
Twee minuten later legt Birger De Swert en eindstand en de verdiende overwinning vast, 1-3.

Gele kaarten voor Thomas Van Der Schraelen (3e), Steven Olieslagers (2e)  en Dries Van De Weyer (3e).

Extra VC Herentals nieuws
Maarten Vervoort (Zwarte Leeuw) speelt volgend seizoen bij VC.  Hij is een 30-jarige verdediger die zijn strepen verdiende bij Westerlo, Lille, Vosselaar en Zwarte Leeuw. Miguel Bruynseels trekt volgend seizoen naar Noordstar.

Marc Van Grieken speelde zondag in Branddonk zijn eerste minuten van het seizoen bij de Pollet-boys.

Naar volgend seizoen toe is VC op zoek naar jeugdtrainers voor U15 – U17 – U21.

Beelden en tekst J. Flamand / VC Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws :

VC Herentals tankte alvast vertrouwen na de zege tegen Antonia.  De verplaatsing naar Branddonk, dat aan een goed seizoen bezig is, kondigde zich alvast erg moeilijk aan.  Bovendien kon Herentals ook geen beroep doen op Wouters (geelgeschorst) en Van Bouwel (gekwetst), Van Peer keerde terug uit schorsing.

De thuisploeg begon het gretigst aan de wedstrijd met een schot van Pauwels maar Olieslagers duwde de bal in hoekschop.  Een bedrijvige Meeuwssen was tot twee keer gevaarlijk maar vond één keer Olieslagers op zijn weg en de tweede keer zag  hij zijn poging nipt naast doel verdwijnen.

Halfweg de eerste helft moest Olieslagers alweer bij de pinken zijn om een schot van Soffers onder de lat weg te halen.  Herentals kon daar weinig kansen tegenoverstellen maar vocht wel met een leeuwenhart.  Wanneer De Swert tijd en ruimte kreeg mocht Hoskens zich na een schitterende plaatsbal van Birger onmiddellijk omdraaien, meteen ook de ruststand.

Na de pauze kregen we een totaal ander spelbeeld.  Rood-wit kroop niet achteruit maar voetbalde vanuit een goede organisatie enkele schitterende kansen bij elkaar, Baeten kon een schitterende aanval net niet afronden.

Aan de overzijde kon Pauwels (ex-VC) oog in oog met Olieslagers de bordjes niet in evenwicht brengen.  Rood-wit acteerde scherper met Slechten die de bal voorbracht maar Baert kon niet profiteren van het mistasten van een thuisverdediger.

Meestal is het missen van een aantal kansen geen goed voorteken maar gelukkig draaide de situatie deze keer anders uit.  Opnieuw een mooie combinatie luidde het tweede Herentalse doelpunt in.  Van De Weyer zette het leder prima voor en Bruynseels kopte prachtig binnen.

De aanvallen van de thuisploeg waren te stereotiep en Olieslagers kon dan ook gemakkelijk een poging van Soffers onschadelijk maken.

Herentals kwam wel goed weg wanneer een pegel van Peeters op de paal  uit elkaar spatte.  Een kwartier voor het einde haalde de scheidsrechter echter de woede van heel Herentals op het hoofd wanneer hij een overduidelijke duwfout op Olieslagers niet bestrafte waarbij de bal dan ook nog eens in doel verdween.

Als de spreekwoordelijke kers op de taart werden Van Peer en Olieslagers ook nog eens met een gele kaart getrakteerd.  Je zou bijna vergeten dat door deze dwaze beslissing Branddonk opnieuw volledig in de wedstrijd zat.

Gelukkig zat de mentale weerbaarheid bij Herentals erg hoog want nog geen drie minuten later maakte De Swert, alweer na een vloeiende combinatie, zijn tweede van de dag en Herentals stond meteen op 1-3.  Ondanks enkele vervangingen konden beide ploegen geen grote kansen meer bij elkaar voetballen waardoor Herentals een knappe zes op zes behaald tegen Antonia en Branddonk.

Punten die absoluut niet gestolen zijn want in beide wedstrijden zag je een goed voetballend Herentals die ondanks het ontbreken van enkele belangrijke pionnen steeds een goede organisatie wist te behouden.

Volgende week wacht met Wuustwezel alweer een zware opdracht.  Wouters keert terug uit schorsing maar dan  zitten V.D.Schraelen en V.D.Weyer een gele schorsingsdag uit.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Baert Robin;  Slechten Jochen;  Bruynseels Miguel; V.D.Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  Raeymaeckers Kai;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  70e  Van Genechten Steven voor Baert Robin;  88e  Van Grieken Marc voor Slechten Jochen ;  89e  Raeymaeckers Kai voor Van De Weyer Dries.
Gele kaarten:  Olieslagers Steven (2e) ;  Van Der Schraelen Thomas (3e, geschorst) ;  Van De Weyer Dries (3e, geschorst) ;  Van Peer Nick (1e)
Doelpunten:  36e  De Swert Birger  0 – 1 ;  61e  Bruynseels Miguel  0 – 2 ;  73e  1 – 2 ;   75e  De Swert Birger   1 - 3.

14 Wuustwezel 21 4 11 6 28-49 18
15 's Gravenwezel 23 3 14 6 16-47 15
16 Rochus Deurne 22 3 15 4 27-64 13