De Herentalse brandweer heeft zaterdag met een eucharistieviering, een middagmaal en een optocht door het stadscentrum haar patroonheilige Sint-Barbara gevierd. De brandweerlieden werden ontvangen in de Lakenhal.

De brandweer had er een drukke vrijdag opzitten en ook het recente plotse overlijden van collega-brandweerman Swa Van de Kelft was nog een gespreksonderwerp.

Lokale korpschef majoor Jan Peelaerts gaf een overzicht van een druk en rampzalig werkjaar. De laatste week was alleen al indrukwekkend voor de brandweer: de brand in 't Gildenhuis en de Patapaya in de Zandstraat, de smurrie vrijdagavond, ook nog de dodelijke brand in Vorselaar, ... ook als brandweerman word je daar stil van.

Maar er was ook reden om te feesten. Joris Nyssens, Bart Leten, Gregory Beylemans, Vincent Leemans en Jesse Geuens mogen zich nu officieel brandweerman noemen.

Kristof Geens behaalde het brevet van korporaal in het korps.

Zaterdagavond hadden de pompiers van Herentals opnieuw prijs. Rond 20u mochten ze hun feestelijkheden onderbreken om ter hoogte van Wolfstee 60 treinreizigers te evacueren uit een trein.