Een brandende pot vet in  de keuken van een keurslagerij Noël en Nathalie in de Molenstraat in Herenthout heeft zaterdagmiddag voor heel wat opschudding gezorgd. De hulpdiensten werden eerst naar de Molenstraat in Morkhoven gestuurd.

Door de nieuwe oproepprocedure binnen de zone Kempen werd de brandweer van Herenthout ook naar daar gestuurd. Bleek de brand op amper 500m van de kazerne te zijn.

De politie van de zone Neteland was snel in Morkhoven en kon signaleren dat het adres niet klopte. Na contact met de hulpcentrale bleek het adres Molenstraat Herenthout te moeten zijn.

Brandwonden

Door de koelbloedigheid van de uitbaatster en een medewerkster kon een brandende pot vet uit de achterkeuken van de beenhouwerij gehaald worden. De uitbaatster Nathalie C. (35) liep daarbij aan haar handen brandwonden in de 2e graad op. Haar medewerkster had rook ingeademd maar gelukkig niet al te erg.

Beenhouwer Noël is zelf vrijwilliger bij de brandweer van Herenthout. Op het moment van de brand was hij niet thuis maar toen hij het nieuwe adres hoorde kwam hij toch naar huis.  

De brandweer kon het gebouw ventileren.

De beenhouwerij- en traiteurzaak is enkele dagen gesloten.