Brandweerzone Kempen, post Herentals, kampt met een groot tekort aan vrijwilligers. Dat zei majoor Jan Peelaerts (ex-commandant post Herentals) tijdens de Sint-Barbaraviering in Herentals.

'De brandweerhervorming is nefast op het aantal vrijwilligers dat zich beschikbaar stelt.  Het is net alsof je een nieuw hart inplant bij iemand die enkel pijn aan de pink heeft. Het aanwerven van beroepsbrandweerlieden kan een soelaas bieden. Nu zijn er al momenten dat vanuit de hoofdpost Herentals niet kan uitgerukt worden omdat er te weinig vrijwilligers beschikbaar zijn,' scherste Peelaerts.  'Gelukkig zijn er nog de andere posten in de brandweerzone...' 

Zo wordt nu al een groot deel van de bescherming van de gemeenten Herentals, Vorselaar en Olen overgenomen door de posten Herenthout, Grobbendonk en Geel.

Een nooit geziene individuele commentaar in het openbaar van een ondergeschikte uit de organisatie van brandweerzone Kempen. Benieuwd hoe minister Jambon van Binnenlandse Zaken en de leiding van zone Kempen hierop gaan reageren.