VC Herentals stond voor een duidelijke opdracht met de verplaatsing naar Bree : niet verliezen.  Wil het niet in de onderste regionen belanden, kon er zelfs beter gewonnen worden.  Bij de bezoekers kan men nog enkele weken niet rekenen op De Swert die uitviel met een scheurtje in de lies.  Van De Kerkhof en Thomassen sukkelden afgelopen week ook met kleine kwaaltjes maar beiden haalden wel de aftrap.

Herentals nam de eerste kans voor zijn rekening maar de voorzet van Van Bouwel werd door Forier slim gelezen.  Een minuutje later roerde de thuisploeg zich een eerste keer maar het schot van Craeghs ging via een rood-witte verdediger in hoekschop.  De volgende doelpoging luidde het eerste doelpunt van de namiddag in.  Van Der Schraelen  dribbelt de linkerflank op een hoopje en bediend Vlaeymans op het gepaste moment, het schot van Sam werd door doelman Forier in eerste instantie nog gestuit maar de lokale keeper was in de herneming kansloos op de kopbal van Van De Kerkhof.

Rood-wit kwam opnieuw opzetten via een lage schuiver van Van Leerdam maar het vizier stond nog niet op scherp.  Aan de overzijde verscheen Daniels moederziel alleen voor doel maar in extremis werd de kans nog veredeld door de rood-witte verdediging.

Herentals bleef de kansen bij elkaar voetballen maar zowel Van De Kerkhof als Van Leerdam konden niet afwerken.  Na een halfuur leek de 0-2 een kwestie van details wanneer Vlaeymans de lokale verdediging inclusief keeper in de maling nam maar Sam wachtte net iets te lang om af te ronden.  In dezelfde minuut stond V.D.Kerkhof nog eens aan het kanon maar ook nu had Forier het laatste woord.

De tweede helft begon net als de eerste met een kans én een doelpunt voor de bezoekers.  Eerst plaatste Van Bouwel het leder nog over doel maar enkele minuten later etaleerde V.D.Kerkhof zijn klasse door een individuele actie op de rechterflank fraai af te ronden.

Toch bleef Herentals nog met de kansen morsen, eerst mikte V.D.Kerkhof met het hoofd nog op de lat en minuten later krulde Van Bouwel een plaatsbal een half metertje over de kruising.

VCH liet de teugels even vieren en dat brak al snel erg zuur op.  Eerst pareerde Doino nog een pegel van Berben maar even later was de Herentalse goalie kansloos op een schuiver van Bollen.  Trainer Beyens haalde een moegestreden Van Bouwel naar de kant voor Dillen en die liet seconden na zijn invalbeurt een goede kans onbenut om de schaapjes op het droge te brengen.  De wedstrijd werd bitsiger met enkele kaarten voor de thuisploeg tot gevolg.

Bauduin kreeg zelfs een tweede gele kaart onder de neus en mocht vroegtijdig de kleedkamers opzoeken.   Herentals buitte dat mannetje meer perfect uit want na een hoekschop van Thomassen kopte Niels Mariën zijn eerste treffer voor VCH dit seizoen tegen de touwen.  De thuisploeg moest zelfs nog met zijn negen verder toen Creyns te fel in duel ging met V.D.Kerkhof.  Aan de score veranderde echter niets meer zodat Herentals dit belangrijke duel won met 1-3.

Algemeen gezien misschien niet de allerbeste partij van VC Herentals, maar VC dwong bijna een dozijn kansen af en ging wel met de 3 punten aan de haal.   Rood-wit handhaaft zich dus knap in de middenmoot al is dit echter relatief zo vroeg in de competitie.  Volgende week staat opnieuw een cruciaal duel op de agenda met een thuiswedstrijd tegen Lyra, daar vinden ze met Verbert, Oteng en Wim Van Looy als hulptrainer alvast enkele oude bekenden terug.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Van Doninck Jelle; Mariën Niels; Verdonck Simon; Thomassen Martijn; V.D.Schraelen Thomas; Vlaeymans Sam; Van Leerdam Ilja; Van De Kerkhof Jeroen; Vervoort Maarten en Van Bouwel Ken.

Bank: Dams Pieter; Dillen Robbe; Van Den Vonder Thomas en Van Roosbroeck Jens.  Vervangingen: 75e Dillen Robbe voor Van Bouwel Ken;  87e Van Roosbroeck Jens voor Vlaeymans Sam; 89e Van De Vonder Thomas voor Van De Kerkhof Jeroen.  Kaarten: Ken Van Bouwel (3e geel, geschorst tegen Lyra).

Doelpunten:  6e V.D.Kerkhof Jeroen  0 – 1 ; 54e V.D.Kerkhof Jeroen  0 – 2 ; 74e Bollen Joris 1 – 2 ; 84e Marien Niels  1 - 3.  Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.