Net zoals de week van de opvoeding (16 tot 23 mei) staat het gerestylede Triple P* magazine in het teken van bewegen. Hoe haal je kinderen van achter de televisie en computer? Wat als je kind niet meer naar de sportclub wil? In een openhartig gesprek vertelt muzikant Axl Peleman over het verschil tussen zijn bewegingen vroeger en die van zijn zoon Thor nu. Lezers krijgen getuigenissen van 3 verschillende ouders en tips over sportief supporteren.  

Het komt allemaal aan bod in deze 11de editie van het Triple P magazine, dat ouders met kinderen tot 12 jaar informeert.

Uit onderzoek blijkt dat er bij ouders en gezinnen grote nood is aan informatie en praktische tips over opvoeding. Triple P speelt hierop in en bereikt met haar halfjaarlijks magazine een grote groep ouders.  Niet toevallig werd ‘bewegen’ hét onderwerp van de voorjaarseditie van het Triple P Magazine. Bewegen is dit jaar ook het thema tijdens de week van de opvoeding, van 16 tot 23 mei.

Één uur per dag

Om gezond te zijn en te blijven zouden kinderen minstens één uur per dag matig tot intensief moeten kunnen bewegen. Beweging zorgt er niet alleen voor dat kinderen beter slapen, meer energie hebben en een beter humeur. Het bevordert ook hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Televisie kijken, computeren, te veel huiswerk, te weinig ruimte of onvoldoende naar buiten kunnen zijn vaak de oorzaak van een tekort aan beweging. Het nieuwe Triple P Magazine speelt hierop in en geeft tips over hoe je kinderen meer aan het bewegen krijgt, hoe je ze positief kan ondersteunen in hun sport, hoe je best omgaat met een dip in hun sport- of hobbymotivatie en waarom regelmatig in het groen kunnen spelen zo belangrijk is. Lezers krijgen ook een verslag van een bezoek bij Axl Peleman en zijn zoon Thor en uitleg van onderzoekers Hans Van Crombrugge en Joris Lambrechts over sportief supporteren voor je kind.

Gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid Peter Bellens: “De veranderingen in onze samenleving zorgen ook voor nieuwe uitdagingen bij het opvoeden van kinderen. Je kinderen laten bewegen in een tijdperk waar computer en televisie steeds prominenter aanwezig zijn is vaak een hele opdracht. Die opdracht willen we graag samen met de ouders aangaan. Met 48.000 exemplaren van het Triple P  Magazine kunnen we  een groot deel van onze doelgroep informeren en adviseren op een toegankelijke manier.”

Gerestylde 11de editie

Voor deze lente-editie kreeg Triple P magazine ook een restyling. Het nieuwe redactieteam koos voor een rustige, speelse look, duidelijke rubrieken en een themadossier.

Waar is het Triple P magazine te verkrijgen?

Het Triple P magazine is gratis te verkrijgen bij Kind en Gezin, de opvoedingswinkels, bibliotheken en op tal van verdeeladressen die je kan vinden op www.triplepmagazine.be of op aanvraag viaredactie@triplepmagazine.be.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina ‘Positief opvoeden werkt!’  Organisaties buiten de provincie Antwerpen kunnen het magazine nu ook bestellen voor 0,25 eurocent/magazine.

*Triple P Magazine is een uitgave van de provincie Antwerpen, Kind en Gezin, de opvoedingswinkels en Triple P Belgium. Triple P staat voor Positive Parenting Program en het is een wetenschappelijk onderzocht opvoedingsprogramma dat ouders ondersteunt in de opvoeding van hun kinderen. Meer dan 500 organisaties in de provincie Antwerpen verdelen 48.000 exemplaren van dit magazine. Meer info over Triple P: www.triplep.be