Bryan Coenderaerts (16) uit Klein-Vorst Laakdal heeft afgelopen weekend het internationale tornooi darts bij de juniors (cat. tot 18 jaar) in het Luxemburgse Clervaux gewonnen. Bryan Coenderaerts : 'Dit was een internationaal tornooi in Luxemburg, Open Luxemburg. Daar dit nieuw op de kalender was en daar voor de 1e keer een jeugdcategorie was, waren er slechts 10 deelnemers.  Maar zeker niet de minste. Maar aangezien ik zaterdag in de koppelwedstrijden al een goed gevoel had en met met mijn mix maatje Peggy Van Ballaert al een 9e plaats behaalde van de 39, had ik er voor zondag wel vertrouwen in.

Daar er zo weinig deelnemers waren, werd er besloten in poules van 5 personen te spelen. Ik werd ondergedeeld bij 4 Nederlanders.  In Nederland zit darts toch meer in de lift dan in België. Dus ik stond  voor een zware opdracht maar ik verloor geen enkele party. Dus kwam ik als 1e uit in de groep en mocht de 1/2 finale spelen tegen een andere Belg.  Na een thriller kon hij de party naar zijn hand zetten en met 3 - 2 winnen met een beslissende shot van 72.
 
Toen kon m'n geluk al niet meer op.   Toen volgde de finale op het podium tegen een Nederlander : 4 - 1 winst en zo was de titel binnen.
 
Zo heb ik al een ticket voor de World Winmau Masters 2014 op zak.  Met dank aan al de supporters die mij gesteund hebben. Na mijn Belgische titel in 2013 en het brons van het EK 2012 toch weer een mooi tornooitje op mijn palmares. 

Volgende week staat de Winmau World Masters op het programma en reizen we dus af naar Engeland', aldus een fiere Bryan Coenderaerts.