Vrijdag 28 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Burgemeesters en schepenen SP.A mogen geen extra vergoedingen meer krijgen voor mandaten

Vlaanderen
14.02.2017 - 01.53u
Door: Herman Gezelle

Burgemeesters en schepenen van de SP.A mogen voortaan geen extra vergoedingen meer krijgen voor mandaten in onder meer intercommunales. Dat heeft het partijbureau vandaag beslist. De SP.A zal eenzelfde regeling ook voorleggen aan de andere partijen in het Vlaams Parlement.

Nu pas. 

De SP.A vindt dat alle mandaten die lokale politici uitvoeren in opdracht van de gemeente gratis zouden moeten zijn, omdat die een onderdeel vormen van het uitvoerend mandaat.

De partij zal eenzelfde regeling ook voorstellen aan de andere partijen in het Vlaams Parlement. We moeten niet wachten op Wallonië en Brussel, luidt het.

SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke dient een voorstel in om het aantal mandaten bij intercommunales fors in te perken (tot maximaal 10 per intercommunale) en ze bovendien onbezoldigd te maken voor schepenen en burgemeesters.

Intercommunales zijn er om taken efficiënter uit te voeren in samenwerking tussen verschillende gemeenten", zegt Vandenbroucke. "Burgemeesters en schepenen die daar hun gemeente vertegenwoordigen, doen dat als onderdeel van hun job en moeten er niet extra voor betaald worden."

Daarnaast gaat de partij bekendmaken welke lokale mandatarissen allemaal in intercommunales zitten en welke vergoedingen ze daarvoor krijgen.

SP.A komt met een pakket maatregelen en voorstellen omdat de partij door het Publipart-schandaal in het oog van de storm zit. Tegen 11 maart wil de partij ook naar "de rest" kijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om mandaten in andere en afgeleide structuren van intercommunales. (belga)

imageMeer nieuws

Gemeente Herenthout engageert zich voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Gemeente Herenthout engageert zich voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Herentals | Herenthout | Neteland | Vorselaar 26.07.2017 - 18.56u

Beleef water in Hidrodoe: de ideale daguitstap!

Herentals | Neteland 26.07.2017 - 18.55u

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018
Vlaanderen 26.07.2017 - 15.33u

Elektro Helsen Selexion overgenomen

Herentals | Kempen regio 26.07.2017 - 13.58u

Vraag nu al je school- en studietoelage aan

Mol | Neteland 26.07.2017 - 13.41u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto