De krachten bundelen in een expertisecentrum rond burn-out. Dat is wat motivational coaches Veerle Lesire & Ben Sansen voor ogen hadden bij de oprichting van “The Burnout Bureau”. Niet alleen spelen ze daarmee in op het nieuwe wettelijk kader rond burn-out. Tegelijk realiseren ze vanuit hun kantoor in Turnhout ook hun eigen passie. Leven zonder stress.
Het uitgangspunt van de organisatie is duidelijk: “beter voorkomen dan genezen”, al weten de experts ook hoe ze medewerkers met een acute burn-out weer op de rails krijgen.
“Als management coaches & trainers realiseerden we vooral trajecten in persoonlijk leiderschap.

Steeds vaker kregen die door vragen van klanten uitbreiding naar work/life vraagstukken, stress management bij medewerkers en burn-out”, vertelt Ben Sansen. “En omdat we geconfronteerd werden met de grote persoonlijke impact van een burn-out bij klanten, besloten we ook om preventief te gaan werken in de hoop zo meer te kunnen voorkomen” vult Veerle Lesire -zelf ook ervaringsdeskundige- aan.In een van de opleidingen die ze volgden bij het aanscherpen van hun stress management expertise, hebben de twee elkaar ontmoet. Hun gedeelde passie rond mensen besloot hen te gaan samenwerken.
In bedrijven sensibiliseren ze voortaan management en medewerkers over stress en de gevolgen daarvan.

Of we daarmee onze bedrijfswereld gaan verbeteren? “Natuurlijk wel” lachen ze beide. “en daarin speelt niet alleen een zweverige happiness factor op het werk mee, maar tegelijk ook de meetbare economische impact van absenteïsme door stress en burn-out”.