U bent hier

Bussenrel wordt dinsdag voortgezet in Herentalse gemeenteraad

Herentals | Neteland | Vlaanderen
04.02.2017 - 07.49u
Door: Hans Vertommen

In de ‘bussensaga’ bezorgde de directie van De Lijn ondertussen een brief aan het schepencollege van Herentals waarin De Lijn “ten zeerste de desinformatie van een schepen van het college betreurt”. “Bewuste stemmingmakerij en volledig misplaatst” is het harde maar terechte oordeel van deze overheidsdienst aan het adres van onze toekomstige burgemeester. Een terechtwijzing die kan tellen.

Op de gemeenteraad van dinsdag vraagt de N-VA-fractie dan ook dat de gemeenteraad formeel afstand neemt van de leugens die de voorbije dagen verspreid zijn.      

Afstand nemen

Lokaal N-VA voorzitter Arnout De Cuyper: “De gemeenteraad moet afstand nemen van de leugens van Bertels.  De bussen in de Kempen hebben al heel wat stof doen opwaaien. Figuurlijk dan, want in werkelijkheid gaat het om 25 oudere modellen (wel Euronorm 2 mét vaste roetfilter = 95%)  voor onze ganse provincie, waarvan er maximaal 8 tijdelijk in de Kempen ingezet worden, in ruil voor de allernieuwste en groenste modellen (Euronorm 6).

Dat kwatongen spraken over tot 400 rommelbussen die voorgoed in onze regio gedumpt zouden worden, kan niet door de beugel. De Lijn was “not amused” en wees schepen Bertels (sp.a) hiervoor recent (01.02.2017) terecht in een scherpe brief aan het schepencollege van Herentals.

Dat hij pertinent desinformatie bleef verspreiden en er zelfs een actie rond opzette, vindt de vervoersmaatschappij “misplaatst” en “te betreuren”. N-VA Herentals sluit zich hierbij aan en vraagt dat de gemeenteraad zich distantieert van de actie.  

Bewuste bangmakerij

Het voorstel om afstand te nemen van de foutieve communicatie en actie wordt nu dinsdag ter stemming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Hierbij wil de partij een duidelijk signaal geven dat het niet kan dat een schepen van de Keizerstede zijn burgers bewust bang maakt met leugens en informatie achterhoudt (met name dat de Kempen net de groenste bussen krijgen vanaf maart).

Hij was thans niet gehinderd door een gebrek aan voorkennis, want het dossier werd een jaar geleden al geduid met cijfers in het Vlaams parlement waar schepen Bertels zetelt.

Bovendien werd de misplaatste maskers-actie deze week nog op touw gezet, terwijl ondertussen de correcte feiten en cijfers meermaals door De Lijn werden verschaft.

Het is beneden alle peil dat een schepen en zowaar de toekomstige burgemeester van Herentals zijn burgers bewust foutief informeert.

Allernieuwste bussen

Vanaf maart allernieuwste bussen de maximaal 8 oudere bussen die tijdelijk in de Kempen ingezet worden, houdt De Lijn waar mogelijk trouwens in reserve. Ze rijden dus niet eens alle 8 uit.

Voor deze minimale toegeving oogsten we na een paar maanden al het enorme voordeel dat die oudere modellen als eerste door de allernieuwste en groenste exemplaren vervangen worden.

Die zijn al besteld en worden verwacht vanaf maart en de Kempen staan dan op de eerste rij om ze te ontvangen en gaan er dit jaar dus nog sterk op vooruit."    

imageMeer nieuws

Intracto Herentals is HubSpot Platinum Partner

Intracto Herentals is HubSpot Platinum Partner
Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 20.09.2017 - 16.04u

Homejacker in Olen krijgt 30 maanden cel

Homejacker in Olen krijgt 30 maanden cel
Herentals | Olen | Provincie Antwerpen 20.09.2017 - 14.39u

Nieuwtjes schepencollege Vorselaar

Nieuwtjes schepencollege Vorselaar
Vorselaar 20.09.2017 - 13.46u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 20.09.2017 - 13.39u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.09.2017 - 13.38u

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 20.09.2017 - 08.25u

Croky Cup : Antwerp pas na rust beter dan buren uit Lier 2-0 - foto's

Croky Cup : Antwerp pas na rust beter dan buren uit Lier 2-0 - foto's
Nationaal | Provincie Antwerpen 19.09.2017 - 22.39u

Trump dreigt Noord-Korea met 'volledige vernietiging'

Trump dreigt Noord-Korea met 'volledige vernietiging'
Internationaal 19.09.2017 - 19.05u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto