Naar aanleiding van de reportage van maandag 28 augustus op RTV wenst wijk 11, Dorekesduipt in naam van alle buurtbewoners zich te distantiëren van de woorden van Mevr. Snauwaert, gemeenteraadslid van Groen.

Lange traditie zonder overlast

"De lange traditie van de schietstand binnen onze buurt, ondertussen 3e generatie, heeft nog niet voor problemen gezorgd, integendeel. De schietstand volgt de strenge regels vanuit de milieuwetgeving zeer goed op.

Hierdoor is er absoluut geen overlast voor de naaste bewoners.

Deze zijn trouwens maar met 20. En als je dan weet dat de naaste bewoners geen klacht hebben neergelegd dan klopt de stelling “20 buurtbewoners hebben klacht neergelegd” niet.

Deze buurtbewoners zijn trouwens slechts éénmaal rechtstreeks gecontacteerd geweest hierover. Dit tijdens geluidsmetingen die nodig waren om de vergunning in orde te maken.

Uit de resultaten bleek trouwens ook dat er absoluut geen hinder is voor de bewoners.

De bewoners zijn fier op hun Olympische schietstand die al vele kampioenen hebben voortgebracht.

Niet alleen de eigenaar Frans Peeters, Bronzen Medaille Olympische Spelen 1988 in Seoel ( Zuid-Korea),  maar ook anderen die de schietstand als trainingsplaats hebben en die uitstekende resultaten behalen op EK’s, WK’s en andere internationale schietingen en dit zowel bij de jeugd, dames en heren.

De wijk wenst in naam van alle bewoners zich te distantiëren van de woorden van Mevr. Snauwaert en we hopen dat de schietstand binnen onze wijk blijft waar ze zeer welkom is," dixit Tom Van Dyck, woordvoerder van Wijk 11.

Het dossier werd dinsdagavond op de gemeenteraad van Herentals besproken. De meerderheid ketste de argumentatie van Groen af. Een aantal raadsleden van CD&V en N-VA wonen in de buurt van de schietstand en ontkenden enige  overlast te hebben.