U bent hier

Buurtbewoners willen buurthuis De Boekerij op De Molekens

Herentals
17.04.2017 - 12.42u
Door: Hans Vertommen

De buurtbewoners van de voormalige Boekerij op de Molekens hebben plannen om de voormalige Boekerij nieuw leven in te blazen. Het stadsbestuur van Herentals hoopte de buurtbewoners in snelheid te nemen door de verkoop van het buurthuis.

Zaterdag werden de verschillende ideeën om van de Boekerij een echt buurthuis ingezameld. Initiatieven voor kinderen, voorstelling voedselteams, infomomenten, ... het gebouw heeft heel wat mogelijkheden voor de buurt.

De warmte van de buurt tegen de kilheid van het stadsbestuur. De verkoop van het buurthuis moet snel rond zijn. Want volgend jaar zijn 't verkiezingen en daarbij wil de huidige bestuurmeerderheid geen opstandige wijken of buurten.

Met de mogelijke afbraak van De Boekerij raakt het stadsbestuur ook een gevoelige snaar. Heel wat ouders van de wijkbewoners hebben destijds het gebouw mee helpen opbouwen.

Volgens het stadsbestuur moet de verkoop van het buurthuis het nodige geld voor de uitbouw van de kunstencampus opbrengen. Ook dat vinden ze op de Molekens vreemd. 't Stadsbestuur had toch geld genoeg?

De buurtbewoners stuurden hun grieven al aan het schepencollege. En daar laten ze een kleine opening naar het buurtcomité toe: indien er nuttige ideeën komen, is er misschien toch iets mogelijk.

Wordt vervolgd.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto