Maandagavond werd in Campus De Vesten het splinternieuwe Philipp Walsleben offroadparcours feestelijk ingehuldigd.  Antonio Pascale algemeen directeur Campus De Vesten : 'Tijdens de inhuldiging van Jelle Schuermans voor zijn bronzen medaille op het WK veldrijden voor junioren, kondigden we het al aan. Nu is het een feit.  We zijn bijzonder fier.  Onze campus beschikt vandaag over een multifunctioneel offroadparcours. Zowel veldrijders, als mountainbikers, als bmx'ers vinden er hun gading. Leerlingen die bij ons de optie wielrennen kiezen, zullen er dan ook intensief gebruik van maken.

Daarnaast zal het parcours ook dienen als loopparcours met fit-o-meter voor de lessen lichamelijke opvoeding. Bovendien krijgen onze leerlingen tijdens de middag de kans om op een sportieve manier de pauze door te brengen. Dit past perfect binnen het gezondheidsbeleid van onze campus.  Onze opleidingen met optie wielrennen en andere opleidingen blijven groeien.'

Leden van het Vans BMX-team en enkele toppers van het Seventrails BMX-parcours in Lichtaart gaven knappe demonstraties op het nieuwe parcours.

Opendeur zaterdag 17 mei

Bezoekers aan de opendeurdag volgende zaterdag 17 mei kunnen zelf het nieuwe parcours uittesten. Het offroadparcours strekt zich uit over de terreinen van Campus De Vesten en loopt van de praktijklokalen van de school via het bos naar de speelplaats. Het is er in de eerste plaats gekomen om tegemoet te komen aan de vraag van de leerlingen die kozen voor de optie wielrennen.