Maandagvoormiddag heeft de federale gerechtelijke politie van Luik en Turnhout met medewerking van brandweer Herentals een cannabisplantage ontmanteld in een verhuurde kelderruimte op Eilandje in Herentals.

Ann Helsen mede-zaakvoerder van Helsen Selexion : 'Die kelder is geen eigendom van Selexion Helsen. Deze ruimte werd reeds enige tijd verhuurd door derden.  We wensen niet geassocieerd te worden met de illegale praktijken.'

Maandag vielen speurders niet alleen binnen in Herentals maar werden van de bende ook plantages opgerold in Opglabbeek, Maastricht en Luik.

De inval in de kelder in Herentals paste in een internationaal onderzoek, waarbij gisteren in totaal 20 huiszoekingen, 14 in België en 6 in Nederland, werden uitgevoerd. In ons land zijn in totaal 4 actieve cannabisplantages ontdekt met in totaal meer dan 7.500 planten, 650 stekken en sporen van vorige plantages.

18 personen in België zijn opgepakt, het gaat om 14 Vietnamezen, 2 Belgen en 2 Nederlanders. Om hoeveel planten het precies ging in Herentals is nog niet duidelijk.

De eigenaars-verhuurders van het pand wisten zo goed als zeker van niets.