Het gemeentebestuur Mol verkoos op donderdag 20 juni de Castelsebaan tot ‘Gezellige buurt 2013’. De straat verdiende de titel door haar deelname aan het project ‘Ik buurt, jij buurt! Wij buurt?’ dat plaatsvond op 26 mei. De straat stuurde een foto in van een grote groene troon die ze maakten tijdens het straatfeest.

Het project ‘Ik buurt, jij buurt! Wij buurt?’ baseert zich op de ‘Dag van de buren’ een initiatief om buren samen te brengen. De deelnemende straten maakten er elk op hun eigen manier een gezellige middag van. Ze stuurden groepsfoto’s van hun kunstwerken en het feest binnen. De meest originele kwam van de Castelsebaan.

Ook verkeersveilige buurt

Het buurtfeest in de Castelsebaan stond in het teken van het einde van de werken in de straat, gestart in de zomer van 2012. De Castelsebaan is nu behalve ‘Gezellige buurt 2013’ ook een verkeersveilige buurt dankzij de nieuwe vrijliggende fietspaden.

Vierde editie in 2014

Ook in 2014 organiseert de dienst samenlevingsopbouw een editie van het project ‘Ik buurt, jij buurt! Wij buurt?’. Vanaf maart vind je hierover meer informatie op de website van de gemeente. Het OCMW en gemeentebestuur hopen dat het in de toekomst een vast begrip wordt in de gemeente.