U bent hier

CD&V Laakdal ruimt omgeving op- en afrittencomplex E313 op

Kempen regio | Neteland
21.04.2017 - 06.49u
Door: Hans Vertommen

CD&V Laakdal houdt er een traditie op na om in het voorjaar een Laakdalse buurt op te ruimen. Het is reeds tien jaar geleden, van bij de eerste actie van Jong CD&V, dat het op- en afrittencomplex Geel-Oost onder handen werd genomen. Wie Laakdal binnenrijdt via uitrit 24 Geel-Oost kan er niet naast kijken, er ligt heel wat zwerfvuil in de bermen.

Een doorn in het oog, vindt CD&V Laakdal. Aanstaande zaterdag trekt de CD&V-ploeg de bermen in op en rond het afrittencomplex. Vanaf 9u30 wordt zwerfvuil geruimd. Om 12u00 is er ruimte voor een fotomoment op de carpoolparking aan de oprit richting Hasselt. Tijdens dat moment zal burgemeester Tine Gielis de plannen van Agentschap Wegen en Verkeer ter hoogte van Geel-Oost toelichten.

Op heterdaad betrapt

Sinds enige tijd zet het gemeentebestuur een camera in om sluikstorters op heterdaad te kunnen betrappen. Een initiatief dat CD&V Laakdal ten volle steunt.

Laakdalse WiTZ'ers in de kijker

Laakdal startte vele jaren geleden de WiTZ'ers, een ploeg geëngageerden die het ganse jaar door de Laakdalse bermen opruimt. WiTZ staat voor Wijkinitiatief Tegen Zwerfvuil. CD&V Laakdal wil van deze gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken voor het nobele vrijwilligerswerk dat ze leveren.

Verfraaiingsproject op stapel

Er wordt kortelings gestart met het wegwerken van het gevaarlijke punt ter hoogte van Nieuwe baan - Hezemeer en de aanleg van een carpoolparking en rotonde ter hoogte van oprit E313 richting Hasselt. Ook de site ter hoogte van triangel zal worden heraangelegd en vergroend. Geel-Oost: een belangrijke onthaalpoort voor onze gemeente Laakdal die veiliger wordt en meer uitnodigend zal zijn bij het binnenrijden. (pb)

 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto