Zondag vond de nieuwjaarsreceptie van CD&V Westerlo plaats. Gast op deze receptie was de nationale CD&V voorzitter Wouter Beke. En hij kwam niet zomaar naar Westerlo, hij kwam om burgemeester Guy Van Hirtum te feliciteren die ruim jaar 20 jaar de burgemeestersjerp mag ombinden.

'CD&V is een volks- en bestuurspartij. Dat wordt onderstreept door burgemeesters die 20 jaar hun hart en ziel verkopen aan hun gemeente en haar inwoners', zo stelt Wouter Beke. 'Ik wilde er dan ook graag persoonlijk bij zijn om Guy, een echte Wij-burgemeester, te feliciteren.'

Van Hirtum (57) nam in 1988 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd toen het jongste gemeenteraadslid.

In 1994 haalde hij reeds 2053 voorkeurstemmen. Dat aantal werd in 2000 bijna verdubbeld: 3923. In 2006 haalde hij maar liefst 4.334 voorkeurstemmen.

Sinds 1995 zetelt hij in het schepencollege. Hij was onder meer schepen van jeugd en financiën. In juni 1996 volgde hij Jos Dupré op als burgemeester. Guy Van Hirtum is inmiddels een bekwame, betrouwbare en graag geziene burgervader geworden, een 'burgemeester van de mensen'. Hij is vaak tussen de mensen en hij staat zowel in goede als kwade dagen paraat. Bijna altijd en overal waar er in onze gemeente iets te beleven valt, kom je hem tegen.

Guy heeft echt wel de sympathie gevonden van heel wat Westelaars, is altijd en voor iedereen bereikbaar en aanspreekbaar,' luidt het bij CD&V.