De correctionele rechter in Turnhout heeft celstraffen uitgesproken tegen 3 mannen die in Herentals een strafexpeditie uitvoerden tegen de vermeende minnaar van de 17-jarige dochter van een van hen.

De 43-jarige  Freddy G. uit Herentals vermoedde dat de 52-jarige man uit Sint-Gillis-Waas een relatie wilde met zijn 17-jarige dochter. Om de man een lesje te leren, lokte Freddy G. hem naar zijn woning. Daar werd het slachtoffer opgewacht door 4 mannen met wapens en bivakmutsen. Het slachtoffer kreeg stokslagen, messteken en hondenbeten.

Volgens het openbaar ministerie (OM) in Turnhout was er sprake van moordpoging.

De rechter volgde die piste niet. Freddy G. wordt alleen schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met voorbedachtheid en met blijvende arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hij krijgt daarvoor 5 jaar cel. Zijn kompaan Kamiel V. moet 6 jaar naar de gevangenis.

Nadat het slachtoffer naar buiten was gevlucht, heeft hij hem achtervolgd om nog meer en diepere messteken te geven. Hij is schuldig bevonden aan poging tot doodslag. Een derde kompaan, Bjorn S. (22), krijgt 3 jaar cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Een vierde betrokkene was minderjarig en moet nog voor de jeugdrechter verschijnen.