Telenet zal begin volgend jaar opnieuw een prijsverhoging doorvoeren. Dat heeft CEO John Porter aangekondigd in "De afspraak" op Canvas. De stijging is nodig omdat het dataverbruik sterk blijft groeien, aldus Porter.

Eind vorig jaar voerde Telenet eveneens een prijsverhoging door en daar was toen veel om te doen.

De prijzen jaarlijks aanpassen is routine in de telecomsector, zo zegt Porter, die toegeeft dat de communicatie vorig jaar niet zo goed verlopen is. Nu verwacht hij minder heisa. "De mensen zullen er deze keer niet zo door schrikken." De communicatie over de prijsverhoging aan de Telenet-klanten volgt in januari, de aanpassing zelf later op het jaar.

Hoe groot de stijging zal zijn, is nog niet duidelijk. Maar volgens Porter wordt het minder dan vorig jaar (dat was toen gemiddeld tussen 2 en 3 euro per maand) en zullen de bedragen in lijn liggen met de inflatie. "We houden onze prijsaanpassingen zo laag mogelijk."

Als reden wijst Porter naar het stijgende dataverbruik. "De hoeveelheid data die onze klanten verbruiken is in de vorige 18 maanden meer dan verdubbeld. Dus moeten we ook investeringen blijven doen en onze capaciteit verhogen." (vrt)