U bent hier

CEO's van Ageas en Belfius managers van het jaar

Vlaanderen
11.01.2017 - 01.45u
Door: Herman Gezelle

Bart De Smet, de topman van de verzekeraar Ageas, is door het weekblad Trends uitgeroepen tot Manager van het Jaar. Aan Franstalige kant is dat Marc Raisière, de CEO van de staatsbank Belfius.

Trends koos voor de 59-jarige Bart De Smet (boven) wegens "de manier waarop hij uit de as van Fortis een verzekeringsbedrijf met een sterke eigen identiteit en een stevige balans deed groeien".

De Smet krijgt lof voor de manier waarop hij Ageas heeft laten uitgroeien tot een gerespecteerd verzekeraar die niet enkel in Europa, maar ook in Azië erg sterk vertegenwoordigd is en dat zonder grote operationele revoluties of dure overnames.

Ageas was de nieuwe naam waarmee Fortis een doorstart nam nadat de bank in 2008 was genationaliseerd en doorverkocht aan de Franse tegenhanger BNP Paribas. Wat overbleef in ons land was de verzekeraar AG en die werd in 2010 herdoopt in Ageas. Een jaar tevoren had Bart De Smet de leiding overgenomen van de groep.

Net als in het geval van Ageas is ook Belfius het gevolg van een financieel debacle, dit keer van Dexia. In volle crisis nam de Belgische overheid in 2011 de Belgische bank van die groep over en kende die een nieuwe start onder de naam Belfius.

Raisière is 53 en werkte eerder voor Fortis en de Franse bankverzekeraar Axa. In 2012 stapte hij over naar Belfius en begin 2014 volgde hij Jos Clijsters op als topman van die bank.

Ook hij krijgt van Trends lof voor de manier waarop hij een virtueel failliete bank rendabel en gerespecteerd heeft gemaakt. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto