Chiro Jong Leven te Nijlen organiseert, zoals jaarlijks en intussen al voor de 7e keer hun 'Ge Zijt Zelf Een Fuif!', en dit op vrijdag 28 maart 2014.

Deze fuif draait rond een fotoconcept, waarbij alle fuifgangers van andere fuiven centraal staan. Ze komen namelijk op onze affiches op facebook! Waarom? Heel simpel. Ze zijn allemaal zelf een fuif. Uiteindelijk steunt elke fuif op de mensen die er komen, de mensen die er drinken en zo de fuif mogelijk maken. Het publiek, ZIJ zijn de fuif en daarom zijn ze ook de basis van onze affiches. Jawel, u hoort het goed: privacy in de feestwereld is iets dat de laatste jaren toch iets heel relatief is geworden. Honderdduizend likes hebben bij een foto op facebook een dag na een 'zat fuifke' omdat een feestganger op een nogal wansmakelijke manier een hamburger 'binnenstak': soms kan dit voor verbaasde gezichten zorgen, soms voor lichtjes beschaamde gezichten, maar meestal toch gewoon voor lachende gezichten.

De fuifganger krijgt eindelijk wat hij verdient: een souvenir, als een teken van aandacht voor de goeie daden die hij verricht: dankzij hém kunnen niet alleen chiro's, maar ook alle scouties, KLJ'ers, KSJ'ers en noem maar op, nieuwe dingen kopen in het belang van hun leden. Dankzij hen, zien we de blije gezichten op elke scouts, chiro, KSJ of KLJ. Dankzij hen kan Chiro jong Leven misschien ooit eens hun nieuw chiroheem financieren.

Wat ons meteen bij het tweede puntje brengt... Dat nieuwe chiroheem, komt dat er eigenlijk ooit nog? De bouwaanvraag loopt nog maar helaas is er nog steeds geen enkele steen gelegd. Veel hangt af van een subsidie van Toerisme Vlaanderen, en eind 2013 was de 'financieringspot' van die laatste nog leeg. Bedoeling is na al die jaren nog steeds een nieuw chiroheem op poten zetten om de 90 leden van Chiro Jong Leven op zondag in degelijke omstandigheden plezierige tijden te bezorgen.

Daarvoor zijn er veel centjes nodig, en hopelijk daarom dit jaar wel financiële steun van Toerisme Vlaanderen (of de Nijlense gemeente...?), maar dus ook gewoon volk op onze fuif. Véél volk.