Ciné Lille biedt je deze zomer weer het beste van twee werelden: een gezellige zomeravond met een drankje én een fijne filmuitstap. Op zondag 20 juli 2014 spelen we Un long dimanche de fiançailles. Op donderdag 21 augustus 2014 kun je kijken naar Blue Jasmine.

Un long dimanche de fiançailles

Mathilde (Audrey Tautou) weigert te geloven dat haar verloofde is omgekomen. Ze besluit haar intuïtie te volgen en gaat op zoek naar haar geliefde. Un long dimanche de fiançailles is een romantische oorlogsfilm die een kleurrijk beeld schetst van het leven in Frankrijk rond de Eerste Wereldoorlog en van de verschrikkingen van de loopgravenoorlog aan de Somme. De film won verschillende prijzen, waaronder vijf Franse Césars.

Blue Jasmine

Blue Jasmine is een tragikomische topfilm van veelfilmer Woody Allen. Een mooi verhaal met in de hoofdrol de knappe Cate Blanchett en womanizer Alec Baldwin. Voor deze voorstelling werkt de gemeente samen met Mooov. Een huisvrouw geniet van het goede leven in New York totdat een acute crisis haar dwingt om zich een meer bescheiden levensstijl aan te meten in San Francisco. Haar zus woont hier ook. In haar nieuwe woonplaats maakt ze kennis met een man.

Praktisch

  • Zondag 20 juli 2014 – Un long dimanche de fiançailles
  • Donderdag 21 augustus 2014 – Blue Jasmine
  • Aan de Hegge in Poederlee
  • Breng gerust een dekentje of je eigen luie zetel mee.
  • De voorstellingen starten rond 21.30 uur. Vanaf 20.30 uur opent de toog.