De televisiestations van City, online televisie- en filmnetwerk Netflix en videostreaming-dienst shomi™ kondigen vandaag de productie van een nieuwe, premium dramaserie aan: Between. De serie vertelt het verhaal van een stad waarin een mysterieuze ziekte alleen mensen van 21 jaar en jonger heeft gespaard.

Centraal staat het machtsvacuüm dat ontstaat nadat de overheid een quarantainegebied heeft ingesteld waarin de inwoners aan hun lot zijn overgelaten. De serie is in Canada te bekijken via City en shomi™ en in de rest van de wereld via Netflix. De thrillers zijn gecreëerd door award-winnende schrijver/regisseur Michael McGowan (Still Mine, One Week, Saint Ralph en hebben onder andere Jennette McCurdy (iCarly, Sam & Cat) in de hoofdrol. Het is de eerste keer dat in Canada op deze wijze wordt samengewerkt voor de creatie van een nieuwe thrillerserie.

Het eerste seizoen van Between bestaat uit zes aflevering van een uur.  Between komt een jaar na de initiële première naar Netflix Canada. Additionele details over de uitzending worden op een later moment aangekondigd. De serie wordt vandaag voor het eerst gefilmd.

“We weten dat Canadese kijkers dol zijn op uitdagende, onderscheidende en originele programma’s en dat is precies wat Between biedt”, zegt Nataline Rodrigues, Director of Original Programming van Rogers, het moederbedrijf van City. “Door de vertaling van Michael McGowans cinematografische visie naar het kleine scherm, past deze overtuigende nieuwe serie, tot stand gekomen in samenwerking met Netflix en shomi, bij aan onze belofte om kijkers entertainment van wereldklasse te bieden.”

“Een team vormen met Rogers voor de productie van Between is een geweldige kans om te werken met een creatieve partner in Canada om onze mondiale kijkers het allerbeste te brengen,” zegt Erik Barmack, Vice President of Global Independent Content van Netflix. “We zijn zeer verheugd samen te werken met briljant talent achter de schermen, waaronder Don Carmody, Jon Cassar en Michael McGowan en bovendien met een nieuwe generatie acteurs, waaronder Jennette McCurdy. We bieden echt een must-see serie waarvan miljoenen Netflix-kijkers zullen genieten.”

“Met  Between geven we vorm aan onze ambitie om de beste programma’s naar onze abonnees te brengen”, zegt Marni Shulman, Hoofd van Content & Programming van shomi. “Fantastische kansen om een originele serie zoals deze te bouwen en het werken met een breedte van talent, waaronder de wonderbaarlijke Michael McGowan, passen perfect bij ons merk .”

“Ook namens DCTV, Mulmur Feed Co. en Elevation Pictures Corp., zijn we zeer verheugd onze eerste-serieproductiedeal aan te kondigen, die dubbel historisch is als de eerste Canadese samenwerking in deze vorm tussen Netflix en Rogers”, aldus Executive Producer Don Carmody. “We hebben een buitengewoon team samengesteld, geleid door Michael McGowan, als showrunner die ons een gedurfd en meeslepend verhaal heeft gegeven; regisseur  Jon Caasar, die deze thriller tot leven zal brengen en met de prachtige en getalenteerde Jennette McCurdy. Between wordt gesteund door drie van de grootste talenten in de industrie.”

De hoofdrol in Between wordt gespeeld door Jennette McCurdy en werd gecreëerd door Michale McGowan, die executive producer is met Don Carmody (Resident Evil, Silent Hill, Goon, Chicago), David Cormican (The Tall Man, Faces in the Crowd) en Naveen Prasad, Executive Vice President en General Manager of Elevation Pictures Corp. Emmy® award-winnende regisseur Jon Cassar (24, The Kennedys) zal de eerste twee afleveringen regisseren. De serie wordt geproduceerd door Don Carmody Television, Mulmur Feed Co. en in samenwerking met Elevation Pictures Corp. Prasad, en Jayme Alter (Denton’s Canada) voor DCTV, onderhandelden de deal. Elevation zal toezien op de wereldwijde distributie.

Van Rogers Media, is Nataline Rodrigues Director van Original Programming, Hayden Mindell Vice President van Television Programming & Content en Navaid Mansuri Interim Senior Vice President van Broadcast.