Club Fifty-One Herentals heeft donderdagavond in het Daemshof boccia-atleet Kenneth Verwimp een cheque van €2.000 overhandigd. De 21-jarige Kenneth uit Westerlo kroonde zich op het EK-tornooi samen met z'n collega's pair BC3 in het Britse Guilford tot Europees kampioen Boccia. Door zijn winst in Engeland is hij nu al zeker van deelname aan de Paralympics van volgend jaar in Rio.  Sinds 2009 speelt hij boccia bij IE–sport Herentals.

Herman Lemmens voorzitter Club Fifty-One : 'We zijn met Club 51 bijzonder fier om atleet Kenneth een steun in de rug te geven voor z'n deelname aan de Paralympics volgend jaar in Rio.  Wat is nu eigenlijk de problematiek?  Heel recentelijk heeft de overkoepelende organisatie besloten om vanaf 2015 niet meer alle onkosten te dekken voor deelname aan internationale toernooien.

Speler en begeleider moeten nu zelf 2.000 euro bijspringen, vooraleer je aan de eerste wedstrijd van het seizoen mag deelnemen.  Het is deze 2000 euro, bovenop alle onkosten die gepaard gaan met het onderhouden van een zoon met een handicap, die financieel te zwaar doorweegt.

Kenneths grootste droom is deelnemen aan de Paralympics van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië – waar ze voor gekwalificeerd voor zijn. Maar om daadwerkelijk deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk om te kunnen blijven trainen, en wedstrijden te spelen.

Het staat niet vast hoe zijn ziekte van Duchenne zal evolueren, en of hij tegen dan nog boccia zal kunnen spelen, maar hij traint er hard voor, en wil er in de toekomst ook hard voor blijven trainen om er dan bij te kunnen zijn. Dat is zijn ultieme doel.  Wie info wil over Club 51 mailt naar info@club51herentals.be '.

'We zijn Club Fifty-One heel dankbaar'

Een dankbare en blije papa van Kenneth : 'We zijn Club 51 heel dankbaar. Nu kan onze Kenneth zich verder voorbereiden voor Rio en de andere kampioenschappen.  Dank aan alle leden van Club Fifty-One!'

Wie Kenneth wil mee ondersteunen, kan dat op rekeningnummer BE67 9795 8447 2087.

Wat is boccia ?

Boccia is een balsport lijkend op petanque, speciaal voor personen met een (zware) motorische en/of mentale handicap. Er zijn zowel individuele wedstrijden, als teamwedstrijden van 2 of 3 personen.

In het geval van een zware motorische handicap mag de speler gebruik maken van verschillende soorten 'goten'. Het spreekt voor zich dat het voorzien hierin en het onderhoud ervan reeds een fikse financiële inspanning vergt, die volledig ten laste ligt van de speler zelf.  Foto NNieuws Guy Verellen.