HBBC – Vabco Mol B 82 - 32

Speel snel, maar loop uzelf niet voorbij.

Dit is met momenten goed gelukt. Al is het soms wel nodig dat er iemand even wat rust brengt. Al een geluk zijn er zo wel enkele spelers aanwezig in de ploeg.

1. Speel in aanval gevarieerd

Mooie drives en af en toe een driepunter wisselden elkaar tegen Mol goed af. Al zie ik net iets te weinig shots van halve afstand, maar dat is dan weer iets dat in het moderne basketbal stilletjes aan verloren gaat. Wat eigenlijk raar is, aangezien vroeger (5jaar geleden) spelers open stonden op de oude driepuntlijn, wat nu halve afstand is. Alleen staan ze daar nu niet meer open. Of staren de spelers zich dan iets te hard blind op die onnozele lijn?

2. Hou de tegenstrever onder 40p

Schitterend toch dat je als coach deze toch wel stevige doelstelling (Want beste lezer, een tegenstander onder de 40p houden is niet makkelijk) tijdens de rust moet bijstellen.

3. Have fun

Gelukt zou ik zeggen.

Waarom zeg ik dit nu zo op deze manier? Zo weet iedereen die dit leest wat ik zeg tegen onze spelers van de eerste ploeg tijdens een briefing voor de wedstrijd of een time- out tijdens het spel. Maar ook omdat ik wil dat iedereen weet wat een leuke groep dit is om te coachen. Ik verklaar mezelf: Ik stel graag doelen, laten we dat steken op beroepsmisvorming, en die mannen die geven zich op training en tijdens de wedstrijd volledig om die doelen te realiseren. Hoe onnozel en soms onhaalbaar die ook lijken. Die mannen 'proberen' dat steeds te doen.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Mol had ik die bovenvermelde doelen vooropgesteld. Het was zeker niet de mooiste wedstrijd in ons KTA. Herentals nam een snelle voorsprong die naarmate de wedstrijd vorderde steeds groter werd. In zo'n wedstrijden worden spelers vaak nonchalant. Dat is iets wat ik helemaal niet graag zie en ik denk dat alle supporters mij hier wel bijstaan. Maar het leuke aan deze groep, die blijven gaan om die doelstellingen te behalen. Niet dat het altijd lukt. Zo waren er zeker momenten dat de verdediging niet was wat het moest zijn of dat er balverliezen waren omdat we onszelf voorbij liepen. Toch blijven ze hun best doen en ik hoop dat iedereen, hoe de wedstrijd ook verloopt, dit ziet. Beste supporter, deze ploeg heeft een grote wil om jullie mooi basket te laten zien en wilt voor jullie zoveel mogelijk winnen. Dus, afspraak volgende week in ons KTA want dan komt Nijlen op bezoek en ook hier wilt deze groep van winnen.

Kwaterstanden:

1ste kwarter: 23 - 6 2de kwarter: 21 - 9 3de kwarter: 16 - 11 4de kwarter: 22 - 6

Scoorden voor HBBC

Ewald: 7p

Jinse: 21p

Willem: 8p

Yannick: 2p

Glenn: 8p

Wouter: 10p

Beeck: 4p

Vincent: 8p

Bram: 6p

Floris: 2p

Koen: 4p

Thomas: 2p

Verslag: Jef De Belser, coach HBBC

Foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be