Het kon aan enige overdaad gelegen hebben, maar in ons parelende glas op de nieuwjaarsparty zagen wij opeens de toekomst verschijnen. Zoals Madame Soleil die in haar glazen bol kijkt. Wat we te zien kregen, willen we u zeker niet onthouden.

'Het eerste beeld dat verschijnt, is dat van een idyllisch Herentals stadspark. Verliefde koppeltjesin verrassende combinaties, waarop we verder niet zullen ingaan- flaneren door het groen en zwermen uit naar de paadjes achter de Grote Markt. Sommigen vleien zich neer op het terras van café De Max, dat uitkomt op een tweede, stemmig stadsplein.

Het beeld wijkt plots uit naar de andere kant van het stadspark, naar de skatepiste. Tussen de jeugdige waaghalzen, op de beats uit een gettoblaster, zien we duidelijk een vrouwelijke verschijning met gabberpetje door de bochten gieren. We zoomen in en herkennen sportschepen Liese Bergen, luid aangemoedigd door de rest van het schepencollege, dat zich met een bak Vlaams bier in het gras nestelde. Bergen is pas een paar uur sportschepen of ze heeft al een straatnaam, de Bergenstraat in de Engelse wijk. Een probleembuurt vol mobiliteitsaanpassingen met flitsende verkeerslichten, een pak 'sleeping policemen' en ANPR-camera's met het nieuwste Japanse snufje : je gewicht krijgt een evaluatie als je er langs loopt...  Die socialisten hebben toch wel een planning als geen ander.  Kijk maar naar Janssens destijds in Antwerpen, en nu met Peeters in de keizerstad.

"Een vet staaltje van mobiliteit!", roept alomtegenwoordige Jan Michielsen. "Het is haast cultuur", jubelt smikkelende Ingrid Ryken. "Een superman voorbeeld voor de jeugd", prijst Jan Bertels. "Een bewijs van doorgedreven emancipatie!" steekt Anne-Mie Hendrickx de rode duim omhoog. "Zie je wel dat Herentals bruist!", gooit burgervader Jan Peeters er bovenop. "We hebben nagelnieuwe kamers met robots in het ziekenhuis", vult Fons Michiels droogjes en ietwat bezorgd aan.

Nog meer volk is toegestroomd. "Dat kan ik beter!" roept ex-schepen Wies Verheyden. 'Hoow jom!', zegt een kelner die meekwam van het Netepark.

We walsen met ons glas, de beelden vervagen en opeens zitten we in het Kuipje in Westerlo. Net voor de wedstrijd huppelt de haan, de mascotte, vrolijk naar de middencirkel. En wie kruipt er uit het gevederde pak? Het is verdorie Christiano Ronaldo, die een lucratief aanbod uit China naast zich neerlegde en tekende bij Westel.

Voordat hij nog snel op de foto gaat met Jos Willems, begint CR7 gewoon mee aan de wedstrijd. Met een magistrale kopbal schenkt hij de Kemphanen in de laatste minuut de zege tegen Anderlecht. 'Christiano is een Westel-boy', zingt de spionkop.

Bij zoveel opwinding duizelen we even, sluiten de ogen en halen diep adem. Een beetje wantrouwig blikken we terug in ons glas, om pardoes in Vorselaar te belanden. Het dorp viert het 900-jarig bestaan. Koning Filip en koningin Mathilde zijn van de partij. Samen met 'Jakke Vervoort' zingen ze de scharensliep. Helemaal in de sfeer gekomen, danst de koning er nog de horlepiep bovenop. En als de brassband van burgemeester Lieven Janssens het overneemt, danst het koningskoppel verliefd over het marktplein.

In het Stoetersdorp heeft Patrick Heremans sinds 1 april de burgemeestersjerp stevig omgord.  Een genietende Roger Gabriëls skypet vanuit Tenerife : 'Gij doet da goe, Patrick.  Schol, en allemaal 't beste voor het nieuwe jaar.'

Het wordt voor ons allemaal wat teveel en met een stevige teug maken we ons glas leeg...

Beste Wensen 2017 x 186.000

De NNieuwsredactie wenst haar 186.000 trouwe lezers, iedere maand weer, een Gelukkig Nieuwjaar vol prima gezondheid, toffe job en fun. Laten we samen van 2017 een vredevol NIEUWSjaar maken. 

Ook Beste Wensen van Google Analytics : in 2016 kreeg NNieuws 5,8 miljoen pageviews met een bounce van 23%, 1,9 miljoen sessies.  Dank u voor het vertrouwen ieder dag weer.  We geven er samen in 2017 een lap op!

Van the Man / & Klimbim / NNieuws.